Hlavní obsah

Nervózní slávisty čeká důrazný pohovor s nespokojeným Franzem

PRAHA

Desáté místo za dvacet bodů. Fotbalisté Slavie jsou přesně v polovině Gambrinus ligy osm bodů za pohárovými příčkami a třináct bodů nad hranicí sestupu. Mohli však být ještě výš. S novým koučem Strakou uhráli sérii tří výher, po níž ovšem remizovali jak v Hradci Králové, tak v pondělí večer doma s Baníkem. „Nechali jsme body ležet na hřišti, což mě dost mrzí,“ mračil se František Straka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slávista Petr Janda se snaží překonat ostravského brankáře Pietrkiewicze

Článek

Pohybují se v klidném středu tabulky. Evidentně však ani oni sami nevědí, co mohou předvádět ve druhé polovině soutěže. „Na jarní ambice se zeptejte spíš vedení. I když jsme na tom lépe než loni, když jsme byli bod nad sestupem, žádná velká spokojenost panovat nemůže. Nejspíš zase půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na co to bude stačit,“ přemítá Lukáš Jarolím, kapitán fotbalové Slavie.

Sešívaní mají k dobru ještě sobotní domácí duel s druhým Libercem. V něm budou napravovat jak plichtu v Hradci (1:1), tak s Baníkem (0:0).

„Nejsem spokojený. Nechali jsme body ležet na hřišti, což mě dost mrzí. Nepotvrdili jsme výhru s Plzní, příště to musí být lepší,“ líčil trenér František Straka po duelu s Ostravou.

Výkony jeho svěřenců jsou značně nevyrovnané. Nikdo předem netuší, jakou tvář právě nastaví. „Zvláště v prvním poločase jsme byli hodně nervózní, ani nevím proč. To si ještě budeme muset s kluky vyřídit při pozápasové analýze,“ sliboval kouč hráčům důrazný pohovor.

Trenér Slavie František Strakafoto: ČTK/Kateřina Šulová

Do horní poloviny tabulky musíme

Tlak většího očekávání zatím nevyzrálý tým nezvládá podle představ. „Hráči si uvědomují, že se mohou dostat jinam, než kde zatím byli. Apeloval jsem na to v Hradci i před zápasem s Baníkem. Tlak na mladé je sice veliký, ale obecně se mi výkon nelíbil ani v Hradci, ani teď,“ káral Straka.

Kouč od začátku žádá od mužstva pokoru a tvrdou práci. Možná však po třech výhrách přece jen přišlo uspokojení. „To by bylo hodně špatné. Asi je i mojí úlohou dbát, aby se tak nestalo,“ uvědomuje si kapitán Jarolím.

Straka s mužstvem po svém nástupu získal z šesti zápasů 11 bodů. „Pomohly nám tři výhry, hodně nás nakoply. Byly důležité pro mančaft, pro klima,“ hodnotí, co se povedlo. „Udělal se dobrý kus práce, ale je neustále na čem pracovat. Mladí hráči mají problémy udržet stabilní formu. Když ale budeme dál pracovat a zkvalitníme tým, do horní poloviny tabulky se dostaneme,“ slíbil kouč.

Reklama

Související témata: