Hlavní obsah

Těžce nemocný mladík si návštěvou fotbalistů Slavie splnil sen

Nevyléčitelně nemocnému jednadvacetiletému Boleslavovi se v pondělí splnil sen. Velký fanoušek fotbalistů Slavie, který je již přes rok odkázán na podporu dýchacího přístroje, večer v Edenu v doprovodu ošetřujících lékařů sledoval druhý poločas dohrávky 15. kola první ligy mezi pražským týmem a Ostravou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Slávisté Martin Vaniak (vlevo) a Martin Latka sledují utkání s těžce nemocným fanouškem Slavie Boleslavem Pánkem, který si přál vidět utkání svého klubu přímo na stadiónu.

Článek

Mladík se během zápasu setkal s bývalým brankářem Slavie Martinem Vaniakem a stoperem Martinem Latkou, který do zápasu kvůli karetní trestu nemohl zasáhnout. Odnesl si slávistický dres a velký zážitek.

"Nečekal, že za ním přijdou. Dokud mohl, tak chodil na zápasy Slavie. Byl hrozně dojatý a říkal, že to byl pro něj nejlepší vánoční dárek, jaký mohl dostat," řekl primář oddělení dlouhodobé intenzivní péče Dan Romportl, který se o pacienta stará.

Boleslavovi diagnostikovali neléčitelné neurologické onemocnění už ve třech letech. Zpočátku byl schopen samostatně fungovat, ale jeho stav se začal prudce zhoršovat a už rok a několik měsíců se neobejde bez pomoci přístrojů.

Reklama

Související témata: