Hlavní obsah

Příbram pod novým trenérem, Chovanec sportovním ředitelem

PRAHA

Z funkce trenéra fotbalistů Marily Příbram byl v úterý odvolán Jozef Chovanec a na jeho místo usedne dosavadní asistent František Kopač. Třiačtyřicetiletý bývalý trenér Sparty a reprezentace, který loni po druhém kole v Příbrami vystřídal Kotrbu, je letos na podzim šestým trenérem, jenž opouští lavičku.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jozef Chovanec (vlevo) v Příbrami skončil ve funkci hlavního kouče a přechází na místo sportovního ředitele. Na lavičce ho vystřídá jeho dosavadní asistent František Kopač.

Článek

Chovanec z Příbrami neodchází, byl pověřen funkcí sportovního ředitele. "Po sobotní domácí prohře se Zlínem jsme byli v obtížné situaci. Dokázali jsme před tím remizovat se Spartou, porazit Slavii, vyhrát v Plzni a porazit Liberec a najednou přišel propad v podobě čtyř porážek v řadě," řekl Právu šéf klubu Jaroslav Starka.

"Dva dny jsme dlouho do noci hledali řešení, až jsme došli k tomuto. Mluvili jsme i s hráči. Shodli jsme se na něm všichni, debaty probíhaly bez afektu a vzájemné zloby, naopak ve velké shodě a snaze klubu pomoci. Nejsem přítelem ukvapených změn, proto jsme hledali nejschůdnější alternativu a zároveň nejlepší pro mužstvo," vysvětlil Starka.

Přichází i Barát

"Změna není jen důsledkem špatných výsledků. Ty padají především na hráče, protože mužstvo má problémy samo se sebou. Do konce podzimu, což bude čtrnáct dní po skončení ligy, vědí, o co hrají. Pak si sedneme a situaci vyhodnotíme. V každém případě hráči vědí, že nikoho nebudeme držet a vzhledem k situaci, do které klub dostali, hrají za jiných podmínek, to znamená méně peněz.," dodal Starka.

Kopač je podle jeho slov definitivním řešením. "Mužstvo zná, pracuje s ním několik let a má bohaté zkušenosti. Dostal důvěru všech, včetně hlavních partnerů. Jeho asistenty budou Robert Žák a nově František Barát, který je také z Příbrami a zná poměry. Zkušenosti a jméno Jozefa Chovance chceme využít ve prospěch klubu ve funkci sportovního ředitele," prozradil Starka s tím, že skutečně nevidí důvod hledat nového kouče.

Uhrát co nejvíc

Dvaapadesátiletý František Kopač už vedl Viktorii Žižkov a na pár dní v Příbrami zaskočil po odchodu Kotrby. "Vedl jsem tři dny jen tréninky, v utkání se Slavií už koučoval mužstvo Jozef Chovanec. Skutečně jsme všichni hledali to nejlepší řešení. Máme s Jozefem stejnou filosofii,co se týká fotbalu, takže budeme úzce spolupracovat i nadále. Mužstvo má zdravý duch, na který chceme v nejbližších zápasech navázat," řekl nový kouč Marily.

"Na podzim jsme prošli několika výkyvy. Prohrávali jsme utkání, v nichž jsme hráli se soupeři ze sousedství v tabulce, jak se říká, o šest bodů. To bylo špatné. Hlavně doma jsme měli vyhrávat, takhle jsme přišli o devět bodů Hráči si také musejí uvědomit, že hodně dluží i divákům, kteří na ně přestávají chodit. Půjdeme teď zápas od zápasu se snahou bodovat a omluvit se dobrými výkony fanouškům," zdůraznil Kopač.

Společný pohled na věc

Také Jozef Chovanec zdůraznil, že nejde o klasický vyhazov, ale o řešení, které má týmu prospět, a on se na jeho hledání aktivně podílel. "Budu se ve funkci sportovního ředitele snažit mužstvu co nejvíc pomoci a využít svých zkušeností. Hráči vědí, že si musejí hodně věcí vyříkat mezi sebou.

"S Františkem Kopačem máme společný pohled na fotbal. Budu se snažit mu být co nejvíce nápomocen a především zlepšovat váznoucí komunikaci v kabině i směrem z ní k vedení klubu. Především v tom vidím svůj další vklad pro klub, i když v jiné pozici," dodal Chovanec.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články