Hlavní obsah

Straka už má seznam posil, které bude po majiteli Slavie požadovat

Měl sešívané probrat z letargie, a probral je. Na druhou stranu však mají hráči Františka Straky ke stabilním výkonům stále daleko. Nový trenér fotbalové Slavie může přesně v polovině Gambrinus ligy hodnotit první etapu svého působení. V šesti zápasech získal s mužstvem jedenáct bodů. „Když budeme dál pracovat a zkvalitníme tým, do horní poloviny tabulky se dostaneme,“ věří Straka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

František Straka, nový trenér fotbalistů Slavie.

Článek

Po první polovině soutěže jste se ziskem dvaceti bodů desátí. Jste spokojený?

Udělal se dobrý kus práce, ale je neustále na čem pracovat. Mladí hráči mají problémy udržet stabilní formu. Je to i tím, že nám často odjíždějí k mládežnickým reprezentacím a pak se zase vracejí. Myslím však, že dvacet bodů bereme.

Tým pod vaším vedením získal v šesti zápasech jedenáct bodů. Podobně úspěšně v Edenu začínali Josef Csaplár a Karel Jarolím.

Nejde o trenéra, ale o tvrdou práci celého týmu. A jsem rád, že hráči přijímají moji fotbalovou filosofii. Stále opakuji, že na prvním místě musí být pokora. Když budeme dál pracovat a zkvalitníme tým, do horní poloviny tabulky se dostaneme.

Když jste do Slavie přišel, narazil jste na velký odpor fanoušků. Jaká je atmosféra nyní?

Pomohly nám tři výhry v řadě, hodně nás nakoply. Byly důležité pro mančaft, pro klima. Cítil jsem, že hráči na sobě chtějí pracovat, což je moc důležité. Všichni se tady snaží dělat svůj džob na plné pecky. Pokud však chceme Slavii zvednout, musíme udělat ještě něco navíc. Někdy výkony ovlivňovala kondiční stránka, s níž jsem nebyl moc spokojený.

Když se vás majitel klubu Aleš Řebíček v zimě zeptá, kde nejvíc potřebujete mužstvo posílit, co mu řeknete?

No, něco mu určitě řeknu... Návrh už mám připravený a ten mu předložím. Pak bude záležet na tom, co všechno se dá realizovat. Jména však po mně nechtějte, je to interní věc.

Zdá se, že skandování fanoušků proti vám přece jen slábne. Také to tak cítíte?

Vnímám, co se kolem děje, ale koncentruji se jen na svou práci. Výkřiky proti mně asi úplně neutichnou. Od začátku říkám, že nejdůležitější je, abychom měli výsledky. Pak se to snad přece jen podaří. Udělám maximum pro to, aby byla Slavia úspěšná.

Reklama

Související témata: