Hlavní obsah

Jihočeši porazili Duklu, Hradec otočil zápas s Teplicemi

PRAHA

Fotbalové fanoušky čeká poslední víkend podzimní části Gambrinus ligy. Ve třech nedělních zápasech se představují hlavně týmy ze středu tabulky a pak také celky ohrožené sestupem. To se týká hlavně Viktorie Žikžov, která v dopoledním duelu prohrála 1:2 s Příbramí a přezimuje poslední. Naopak České Budějovice porazily Duklu 3:2. Hradce Králové pak otočil zápas s Teplicemi a vyhrál 3:2.

Foto: David Veis, ČTK

Zdeněk Ondrášek z Českých Budějovic se raduje.

Článek

Důležitý záchranářský duel hrála Viktoria Žižkov, jejímž soupeřem byla Příbram. Pro nového domácího trenéra Romana Nádvorníka to byl výjimečný duel, protože ještě na jaře seděl na opačné lavičce. Žádné přátelské pomoci se ovšem nedočkal, viktoriáni doma znovu odevzdali všechny body a po porážce 1:2 už mají jasno. Během celé zimní přestávky budou dřepět na posledním místě tabulky.

Ani ve druhém zápase pod Nádvorníkem tak Pražané nedokázali bodovat a po šesté porážce za sebou je jejich situace kritická. O branky hostů se postarali zkušený Pleško a Koukal z pokutového kopu, v domácím dresu v závěru už pouze snížil Lafrance.

Zklamaný Ilja Nestorovski ze Žižkova v zápase s Příbramí.foto: Právo/Jan Handrejch

Dopolední krach žižkovských nešťastníků nahrál Českým Budějovicím. Jihočeši věděli, že pokud doma porazí Duklu, přezimují šest bodů nad hranicí sestupu – což je pro ně vzhledem k průběhu celého podzimu skvělý výsledek.

Dlouho také všechno šlo jako po másle. Budějovičtí se brzy ujali vedení, a když se po přestávce trefil Sandro, vedli už 3:0. Pražané ovšem ožili a Lietava během dvou minut vstřelil dva góly. Na ohrožené Jihočechy dolehly obavy, že by se vytoužených tří bodů a teprve třetí podzimní výhry nakonec nemuseli dočkat. Závěr si ale pohlídali, takže pro zimu přece jen získali trochu klidu.

Ještě více klidu než Jihočeši si pro zimní pauzu zajistili fotbalisté Hradce Králové. Votroci sice s Teplicemi doma dvakrát prohrávali, dvakrát však dokázali vyrovnat a nakonec vstřelit vítězný gól. S devatenácti body se tak Východočeši vyhoupli před Bohemku na jedenáctou příčku a na dvanáct bodů se vzdálili od sestupového pásma.

Pozoruhodnou postavou duelu byl zkušený hradecký obránce Milan Fukal. Nejprve za stavu 1:1 nepodařenou malou domů doslova namazal na gól teplickému Čajičovi, již o tři minuty později však hrubku odčinil vyrovnáním. Trefa Dvořáka pak přestřelku rozhodla ve prospěch domácích.

Podzimní prvoligové boje definitivně uzavře pondělní dohrávka Slovácko - Mladá Boleslav. Příští ligové body se budou rozdávat za více než dva měsíce: 17. kolo se rozehraje v pátek 17. února.

Fotbalová Gambrinus liga – 16. kolo:
Pátek
Plzeň – Bohemians 1905 4:1on-line
Sobota
Ostrava – Olomouc 0:0on-line
Slavia – Liberec 1:3on-line
Jablonec – Sparta 2:4on-line
Neděle
Žižkov – Příbram 1:2on-line
Branky: 88. Lafrance - 70. Pleško, 74. z pen. Koukal
Č. Budějovice – Dukla 3:2on-line
Branky: 6. Rýdel, 30. Klesa, 51. Sandro - 57. a 59. Lietava
Hradec Králové – Teplice 3:2on-line
Branky: 32. Plašil, 57. Fukal, 66. Dvořák - 17. Mahmutovič, 54. Čajič
Pondělí
18:30 Slovácko – Ml. Boleslavon-line

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava