Hlavní obsah

Ztratili jsme kredit, litoval kouč Slavie Straka

PRAHA

Hořký konec podzimu pro fotbalovou Slavii, pro kouče Františka Straku. „Hodnotí se mi to hodně, hodně špatně,“ pravil na úvod komentáře k prohře 1:3 s Libercem na vlastní půdě. První domácí porážce červenobílých pod vedením jedné z nejsledovanějších ligových figur. Lavina protestů ze strany fandů tak znovu nabrala na síle, Straka nemohl tentokrát použít slovní obraty o tom, že lepší výsledky revoltu příznivců klubu utlumí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Trenér Slavie František Straka.

Článek

„Ztratili jsme vybojovaný kredit,“ viděl kouč, jemuž začalo angažmá počmáraným domem či porážkou na Žižkově, třemi výhrami v řadě ale na čas mírně otupil ostří nevole. I mistrovskou Plzeň dokázali sešívaní udolat. Dvěma remízami pak drželi stále vcelku lichotivou sérii, prohra s Libercem vše uťala. „Budu se snažit zapracovat na tom, abychom přišli do jara v úplně jiném světle,“ uvedl Straka.

„Moc individuálních chyb, nedali jsme na 1:0, místo toho jsme inkasovali,“ posteskl si kouč dále.

„Strašný výkon, nezasloužili jsme si nic,“ smiřoval se se skutečností Martin Latka, autor jediného slávistického gólu v utkání. Bez výmluv.

Měla by přijít kvalita, má Straka jasno

Přitom bylo čeho se chytat. „Penalta proti nám nastartovala Liberec, jestli pak měla být i pro nás, to ať posoudí někdo jiný,“ jen stručně k problematickému momentu poznamenal Straka.

„Bohužel jsme úplně vypadli z role, to bylo hlavní“ usoudil záložník Petr Janda po svém možná posledním utkání za Slavii, rád by zmizel do ciziny.

Straka se znovu vyjádřil, že počítá s posilami. "Slavia má potenciál mladých, ale myslím, že by měla přijít kvalita.“

Reklama

Související témata: