Hlavní obsah

Příbram vykradla Žižkov za čtyři minuty, Viktoria přezimuje poslední

PRAHA

Příbram završila excelentní podzim výhrou 2:1 v neděli dopoledne na Žižkově. V nezáživném utkání hosté rozhodli o svém vítězství během čtyř minut a na podzim získali rekordních 27 bodů, zatímco Žižkov se ještě víc přiblížil sestupu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Příbrami se radují z branky na Žižkově.

Článek
Fotogalerie

Hned v úvodu sudí Adam přehlédl jasnou penaltu Bodečka na Koukala. Hosté se usadili na půlce domácích, ale kromě několika závarů nic nevymysleli a Vaclíka neohrozili. Naopak Sivrič dvěma střeleckými pokusy po ojedinělých útočných akcích vyzkoušel pozornost Hrušky. Vyloženou šanci si ale také nevytvořili, takže hrstka diváků sledovala vcelku nezáživný fotbal, navíc plný nepřesností na obou stranách.

Po půl hodině nabídli hosté rychlou akci, kdy po patičce Pleška poskakoval míč před brankovou čárou, ale Koukal ani nikdo z dalších příbramských hráčů ho nedokázal dostat za ni. Domácí, kteří převážně odkopávali balóny od Vaclíkovy branky, byli úspěšní i tentokrát. Až o další dvě minuty později Koukla z dvaceti metrů poprvé namířil mezi tyče, ale Vaclíka nepřekvapil. O chvilku později to zkusil Koukal znovu, ale se stejným výsledkem.

Žižkovský brankář Tomáš Vaclík inkasuje gól z penalty od Zdeňka Koukala (není na snímku).foto: Právo/Jan Handrejch

Žižkov vycítil šanci a v závěru poločasu se odvážil k několika výpadům. Dvakrát se dostal po centrech do zakončení hlavou Lafrance, ale Hruška měl pokaždé připravenou náruč. To Wágner po průniku a cnetru Hejdy hlavou ani netrefil bránu. Celkem nudnou první půli uzavřela rychlá akce domácích, kterou završil střelou do sítě Böhm, leč jednalo se jen o tu boční...

Dva slepené údery Žižkov položily

Po změně stran začala lépe Viktorka a vytvořila si i první šanci, ale ránu Nestorovského k tyči Hruška vytáhl na roh. Hosté se hodně rozčilovali, když jim slibně rozjetou akci zastavil asistent pro ofsajd. To bylo na dlouhé minuty z fotbalu vše. Příbram jako by se spokojila s bodem a domácím svazovala nohy nemohoucnost.

Když už začali diváci usínat, přišla rychlá akce hostí a v šestnáctce nepokrytý Pleško po centru Šlapáka nedal hlavičkou k tyči Vaclíkovi šanci. Krátce na to zastavil Folprecht pronikajícího Wágnera faulem v šestnáctce a Koukal svoji přízemní bombu opře o tyč, od níž se míč odrazil do sítě. Zbytek zápasu už se nesl ve znamení zoufalé snahy Viktorky něco s výsledkem udělat, a poklidné hry Příbrami, která si tři body pohlídala. Domácí sice po brejku Lafrancem snížili, ale na víc už neměli čas.

Viktoria Žižkov - Příbram 1:2
Branky: 88. Lafrance - 70. Pleško, 74. Koukal z pen. Rozhodčí Adam, žluté karty: Šťastný - Wágner, Hruška, Papšys, 1948 diváků, poločas 0:0.
Žižkov: Vaclík - Šťastný, Bodeček (89. Bořil), Procházka, Čermák - Lafrance - Bartl (71. Kadeřábek), Kalivoda, Nestorovski (61. Folprecht), Sivrič - Böhm.
Příbram: Hruška - Štochl, Hejda, Krejčí, Divíšek - Tarczal, T. Pilík (53. Šlapák) - Mareš (90.+1 Mašek), Koukal, Pleško (87. Papšys) - Wágner.

Reklama

Související témata: