Hlavní obsah

Hráli jsme chvílemi badminton, čertil se příbramský kouč Vavruška

PRAHA

Bezbřehá nuda, to byl zejména v první půli fotbal, který nabídly v neděli dopoledne Viktoria Žižkov a Příbram. „Nechápu, proč jsme hráli takhle špatně. Nebyl k tomu absolutní důvod. Chvílemi to připomínalo badminton, když Šlapák s Pleškem jsou od sebe tři metry a dávají si míč vzduchem,“ zlobil se příbramský kouč David Vavruška po zápase.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Žižkovský brankář Tomáš Vaclík inkasuje gól z penalty od Zdeňka Koukala (není na snímku).

Článek

„Musel jsem v kabině zvýšit hlas, protože první půli jsme odchodili, byli bez pohybu a aktivity. Nevím, jestli hráče uspokojilo čtyřiadvacet bodů po polovině podzimu nebo jim vadil začátkem v 10.15 hodin,“ dodal příbramský kouč. „Je to pravda, mluvil hodně hlasitě a občas na nás křičel i ve druhém poločase,“ přiznal Lukáš Pleško, autor vedoucího příbramského gólu.

„Už jsem moc nevěřil, že se ke mně míč dostane. Kousek jsem si ustoupil dozadu a balón mi přilétl přesně na hlavu, měl jsem i čas zamířit a poslat ho k tyči, kam Vaclík nemohl dosáhnout,“ liboval si příbramský záložník, který zápas opět nedohrál... „Zase ten kotník a achilovka. Bolelo to hodně. Teď už bude čas se pořádně doléčit. Zima bude příjemná, sedmadvacet bodů jsme ještě neměli,“ dodal s úsměvem.

Zmíněná bodová porce je v historii Příbrami po šestnácti kolech rekordní. Jestli jich mohlo být víc, v tuto chvíli u Litavky neřeší... „Mně pořád štve hra, kterou jsme se na Žižkově prezentovali. Byl to remízový zápas, v němž jsme byli jen šťastnější, protože v úvodu druhé půle byli domácí lepší. Předvedli jsme jeden z nejhorších výkonů, když nepočítám Jablonec a České Budějovice, kde z nás udělali trhací kalendář,“ vypočítal Vavruška, jehož svěřenci od debaklu na jihu Čech už neztratili ani bod.

Zklamaný Ilja Nestorovski ze Žižkova v zápase s Příbramí.foto: Právo/Jan Handrejch

Žižkovský zmar...

Situace Žižkova je kritická. Přezimovat bude poslední. „Když prohrajete šest zápasů v řadě, musí se to v kabině projevit,“ přiznal v neděli v poledne David Kalivoda. „Přitom nehrajeme až tak špatně, ale chybí nám i štěstí v zakončení,“ přidal se Zdeněk Folprecht, který se ale podepsal na druhém příbramském gólu. „Jestli tam byl kontakt s Wágnerem, tak maličký. Nevím, ale taková penalta... V každém případě jsme znovu ztratili doma body a to je zlé,“ dodal záložník, hostující pod žižkovským vysílačem z Letné.

„První půle byla oboustranně špatná. Ve druhé jsme se zlepšili, ale měli jsme proměnit hned první šanci po pěkné kombinaci. Bohužel místo toho jsme pak nechali volného hráče v šestnáctce a vzápětí udělal Folprecht nesmyslný faul v šestnáctce. Po druhém gólu bylo po zápase. My jsme se sice ještě o něco snažili, ale v zakončení nám chybí kvalita,“ vypočítal problémy Žižkova v utkání trenér Roman Nádvorník, který ještě na jaře vedl Příbram a střídal ho právě Vavruška.

Nádvorník byl na Žižkov jen zapůjčen z Vlašimi... „Kluby už se dohodly, takže ve Viktorice zůstanu. Co bude dál, vám ale v tuto chvíli neřeknu. Nejprve musíme celý podzim rozebrat a pak se uvidí, co s tím,“ dodal Nádvorník sklesle, jako by tušil, že kvalitních posil se nedočká.

Reklama

Související témata: