Hlavní obsah

Blažek ve Spartě skončil, brankář si hledá angažmá

PRAHA

Fotbalová Sparta se dohodla na ukončení spolupráce s brankářem Jaromírem Blažkem. Osmatřicetiletý gólman, kterému měla původní smlouva skončit v červnu po sezóně, bude od ledna volným hráčem a nyní se jedná o jeho dalším angažmá. Informoval o tom tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík. V nejbližší době by se prý Sparta měla na stejném postupu dohodnout i s další dřívější oporou Tomášem Řepkou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jaromír Blažek ve Spartě skončil.

Článek

Sparta a Blažek, který na podzim ztratil místo týmové jedničky, se prý rozcházejí po vzájemné dohodě. Blažkovi oficiálně v letenském klubu skončí smlouva na konci kalendářního roku. "V pondělí bude dohoda doladěna také písemně. Rozcházíme se s Jaromírem v dobrém. Sparta mu děkuje za všechno, co pro klub odvedl. Fanoušci budou mít šanci se s ním v blízké budoucnosti rozloučit," uvedl Kasík.

Blažkův manažer Pavel Paska zatím neví, kam povedou další kroky jeho klienta. "Je to otevřené, ve hře je víc možností, ale nijak netlačíme na pilu. Jarda si potřebuje trochu odpočinout a v lednu se věci třeba nějak pohnou. Teď to necháváme být, s nikým v tuto chvíli nejednáme," řekl ČTK Paska.

Ten zastupuje i Řepku, kterému také Sparta chce předčasně ukončit kontrakt. O Řepkově osudu má být jasno v pondělí, kdy se má bývalý sparťanský kapitán sejít na schůzce s vedením klubu.

Blažek v minulých letech patřil k největším osobnostem sparťanského týmu. Brněnský rodák pomohl Letenským v letech 2000, 2001, 2003, 2005, 2007 a 2010 k mistrovským titulům, v roce 1996 slavil i s rivalskou Slavií.

Čtrnáct zápasů nasbíral v reprezentaci, v letech 2000, 2004 a 2008 byl na mistrovství Evropy, v roce 2006 se podíval na mistrovství světa. Na všech velkých akcích byl jako náhradník. V lize nasbíral 390 startů.

Blažek do aktuální sezóny vstoupil jako první brankář Sparty, ale po nevydařeném srpnovém utkání Evropské ligy ve Vaslui, kde dvakrát inkasoval a navíc se zranil, jeho místo zaujal Milan Švenger. Ten už šanci nepustil a v lize ve 13 utkáních uhájil devětkrát čisté konto.

Zatím není jasné, kde bude Blažek působit dál. Zájem o něj má Žižkov, který by do Sparty mohl uvolnit talentovaného brankáře Tomáše Vaclíka.

Reklama

Související témata: