Hlavní obsah

Manažer Kotrba láká Řepku i na maminku

Karel FeltPrávo

České Budějovice mají zájem o fotbalového obránce Tomáše Řepku, který se v úterý definitivně dohodl na rozchodu se Spartou. Ta mu podle informací Práva pošle na účet částku okolo tří a půl miliónu korun, čímž ho vyplatí ze smlouvy, která mu měla skončit 30. června 2012. Zkušený bek dostal také volnost, aby si našel nové fotbalové angažmá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zamíří Tomáš Řepka do Českých Budějovic

Článek

„Zájem o Tomáše máme z několika důvodů. Pořád to je hráč, který by nám mohl na hřišti hodně pomoct. Má zkušenosti, a přestože část podzimu nehrál, je schopen se znovu dostat do formy. Neméně důležitý je fakt, že v lize není fotbalista, který by byl divácky a marketingově zajímavější. Na Řepku by diváci chodili a třeba by se podařilo sehnat i sponzory. Když před lety přišel Karel Poborský, návštěvy v průměru vzrostly o tři tisíce diváků. Zatím jsme mluvili jen s Řepkovým agentem Pavlem Paskou a dohodli jsme se, že v lednu se znovu ozveme,“ řekl českobudějovický generální manažer Jiří Kotrba.

„Mám individuální tréninkový plán, chodím běhat, posiluju. Cítím se fyzicky dobře a odpočatý. Být v plném zápřahu, možná bych po téhle sezóně skončil. Teď se ale cítím ještě tak na dvě sezóny. Měl jsem nějaké zdravotní problémy v průběhu podzimu, ale už jsem v pořádku,“ prohlásil Řepka, který druhý lednový den oslaví osmatřicáté narozeniny. Momentálně je na dovolené.

Manažer Jiří Kotrba by rád získal Tomáše Řepku pro České Budějovice.foto: ČTK/Zdeněk Němec

„Tomáš si chce všechno rozmyslet. Jsme domluvení, že si pak sedneme a řekneme si, co dál. Jihočeši nebyli jediní, kdo se na něj dotazoval,“ potvrdil Právu manažer Pavel Paska, že zájem o řízného stopera stále je. Řepka sám spíš preferuje klub, kam by mohl denně dojíždět. Jeho partnerka Vlaďka Erbová totiž čeká koncem března narození potomka.

„Samozřejmě půjde i o Řepkovy finanční nároky, ale myslím, že cesta se dá najít. V čem ale vidím problém, je dojíždění do Budějovic. Nevede sem dálnice, silnice jsou ucpané. Bohužel, na tomhle ztroskotalo už několik možných přestupů k nám. Tomáš má v Českých Budějovicích maminku, za kterou jezdívá, třeba nám to pomůže,“ dodal Kotrba.

Ten kdysi Řepku dokonce trénoval. „Bylo to v reprezentační jednadvacítce. V kvalifikačním utkání se Španěly o mistrovství Evropy a olympiádu v Atlantě se na Strahově nechal vyloučit za zbytečný faul na Raúla. Tehdy jsem mu vynadal. Náš vztah v té době nebyl nejlepší. On nakonec přišel i o stříbrné mistrovství Evropy, protože do jednadvacítky byl tehdy zapůjčen jen na zápasy se Španěly z Uhrinova áčka. To už je ale pryč,“ zavzpomínal Kotrba.

Reklama

Související témata: