Hlavní obsah

Jablonec na začátku přípravy prodloužil smlouvu s Lafatou

Nejlepší střelec podzimní části první fotbalové ligy David Lafata prodloužil s Jabloncem na začátku zimní přípravy smlouvu o další tři roky. Původní kontrakt měl reprezentačnímu útočníkovi na severu Čech vypršet po skončení této sezony. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Lafata se upsal Jablonci na další tři roky.

Článek

Prodloužení smlouvy ještě neznamená, že Lafata musí definitivně zůstat v Jablonci. O třicetiletého útočníka je po jeho podzimních výkonech zájem a v případě mimořádné nabídky by mohl Baumit opustit. Spekulovalo se o tom, že se o něj uchází například Legia Varšava. "Žádná konkrétní nabídka ale momentálně není," uvedl sportovní ředitel Jablonce Petr Flodrman.

Lafata zažil mimořádný podzim, během šestnácti kol dal 18 branek a suverénně vládne tabulce střelců. Na konci listopadu se v severočeském derby proti Liberci dočkal stého gólu v nejvyšších soutěžích a vstoupil do Klubu ligových kanonýrů.

Jablonec dnes zahájil přípravu na jarní sezonu výběhem do terénu. Kádr zatím potkaly oproti podzimu jen minimální změny: z Ostravy získal Baumit na přestup osmnáctiletého záložníka Radima Jurču, na zkoušku pak přišli další dva mladíci obránce Jan Krejčí ze Sparty Brno a útočník Vukadin Vukadinovič z druholigového Sezimova Ústí.

Z hostování v Senici se vrátil středopolař Jiří Valenta. Přípravu s mužstvem zahájil také zkušený slovenský krajní bek Matej Krajčík, o jehož odchodu ze Střelnice se již delší dobu spekuluje.

Jablonec se v průběhu ledna představí na tradiční zimním turnaji Tipsport Cup, vrcholem přípravy pak bude herní soustředění v Turecku.

Reklama

Související témata: