Hlavní obsah

Mahmutovič se v Bosně oženil. Bylo to fantastické, líčil jeho spoluhráč Stožický

TEPLICE

Pětadvacetiletý fotbalový útočník Aidin Mahmutovič půjde do jarní sezóny v pro něj obvyklé roli nejlepšího střelce teplického mužstva. Na podzim se trefil šestkrát a věří, že minimálně stejný počet gólů přidá i po zimní přípravě. To už bude na českých trávnících vystupovat jako „ženáč“, protože během prosincové dovolené se stačil doma v Bosně oženit.

Foto: Petr Horník, Právo

Teplický útočník Aidin Mahmutovič sev Bosně oženil

Článek

„Svatba proběhla výborně, v jednom velkém hotelu. Bylo na ní dvě stě dvacet lidí. I když pracovaly emoce, myslím, že jsem to zvládnul dobře. Vážím si toho, že za mnou přijeli i tepličtí spoluhráči Vondrášek a Stožický, kteří tam s námi strávili tři dny,“ líčil Mahmutovič, který už s Teplicemi zahájil zimní přípravu.

Jak se těší na jaro? „V Teplicích jsem pátý rok a cítím se tu dobře,“ tvrdil útočník, jenž by měl být znovu údernou silou mužstva. Zvlášť poté, co se další útočník Andrej Kerič vrátil z Teplic do Sparty.

Přijeli i bosenští fotbalisté

Skvělé dojmy z Mahmutovičovy svatby si přivezl Vlastimil Stožický: „Pořádně jsme si to užili. V Bosně to bylo úplně něco jiného, než co známe z domova. Aidin tam měl spoustu pro nás neznámých lidí, ale hodných, příjemných. I k nám se chovali fantasticky. To se nedá s Českem srovnat.

Přijel i další teplický fotbalista a Aidinův kamarád Ljevakovič. Dále se objevili i Merzič a Vršajevič, kteří také kdysi hráli v Česku.“

Stožický nastoupil do přípravy už jako dvojnásobný otec. „Syn David se narodil na Silvestra dopoledne. Byl jsem přímo u porodu a jsem šťastný, že tříletá dcera má sourozence,“ leskly se mu oči.

Teď se může soustředit jen na fotbal. „Z té lednové dřiny a nabírání kondice budeme žít celý rok. Vyhovuje nám současná mírná zima. Je to lepší, než běhat ve sněhu a za mrazu. Zpestřením budou zápasy,“ dodal Stožický.

Reklama

Související témata: