Hlavní obsah

Brankář Vaclík je před popisem smlouvy ve Spartě na 4,5 roku

PRAHA

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík by měl v nejbližší době podepsat smlouvu na 4,5 roku s pražskou Spartou, kam má namířeno ze Žižkova. Mluvčí Sparty Ondřej Kasík i hráčův agent David Nehoda řekli, že přestup by měl být definitivně uzavřen v nejbližších dnech, aby se Vaclík mohl zapojit do přípravy v novém klubu. Sparta pod vedením nového realizačního týmu, kterému bude šéfovat Jaroslav Hřebík, startuje zimní přípravu v úterý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Tomáš Vaclík

Článek

"Jednání o přestupu Tomáše Vaclíka jdou do finále, věříme, že všechno bude uzavřené co možná nejdříve, aby se s námi okamžitě zapojil do tréninku," uvedl Kasík. Podle informací ČTK není vyloučeno, že se gólman bude hlásit ve Spartě už v úterý, kdy hráčům ligového lídra začne tréninkový dril. "Všechno se dolaďuje," poznamenal Nehoda.

Sparta údajně za Vaclíka zaplatí sumu kolem deseti milionů korun. Se Žižkovem o uvolnění dvaadvacetiletého brankáře jedná od prosince. Někdejší opora reprezentační jednadvacítky na Letnou míří poté, co klub uvolnil dlouholetou oporu Jaromíra Blažka. Ve sparťanské brance byl na podzim jedničkou Milan Švenger, který ve 13 zápasech vychytal devětkrát čisté konto. Na soupisce Sparty jsou ještě zkušený Daniel Zítka, Slovák Luboš Kamenár, o něhož prý stojí Trnava, a Lukáš Zich.

Vaclík si na podzim odbyl premiéru v české lize, i když v létě měl namířeno do nizozemského Graafschapu Doetinchem. Tam ovšem neprošel zdravotní prohlídkou kvůli problémům se srdcem. V prosinci Vaclík absolvoval menší chirurgický zákrok, který je měl vyřešit.

Do přípravy už v úterý nenastoupí veteráni Blažek a Tomáš Řepka, s nimiž Sparta ukončila spolupráci. S Olomoucí se připravuje záložník Jakub Podaný, který by měl na Hané hostovat.

Novou tváří bude záložník Mario Holek přestupující z ukrajinského Dněpropetrovsku. Z hostování ve Slovanu Bratislava by se měl vrátit útočník Miloš Lačný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice