Hlavní obsah

Dva Tomášové už v Plzni jsou. Čeká se, zda bude trenér Vrba chtít i třetího: Řepku

PLZEŇ

Dvě nové akvizice už působení v mistrovské Plzni stvrdily, na třetí se čeká. Tedy, čeká se hlavně na trenéra Pavla Vrbu, který by se měl po návratu z dovolené vyjádřit, jak by se mu líbilo angažování exsparťanského stopera Tomáše Řepky. Majitel klubu Tomáš Paclík by ho bral, generální ředitel Adolf Šádek rovněž, letenskému rebelovi by zřejmě byl mistrovský klub rovněž po chuti. „Dovedu si představit spoustu věcí,“ glosoval Řepka téma Plzeň. „Nějaké oťukávání proběhlo, ale žádná konkrétní jednání ještě neproběhla,“ řekl Tomáš Řepka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dost možná, že se exsparťan Řepka stane už ve středu třetím Tomášem, který zamíří do Plzně.

Článek

Čeká se jen na trenéra... Příbramského střelce Tomáše Wágnera mu už do Plzně přivedli, záložníka pražské Dukly Tomáše Bergra rovněž, až Pavel Vrba ovšem vyřkne, nakolik je nakloněn příchodu Tomáše Řepky. Při úterním večerním sezení, nejpozději však ve středu, kdy mistrovská Plzeň začíná přípravu na ligové jaro a duel Evropské ligy proti Schalke 04, by se měl trenér vyjádřit.

Klubové vedení je pro. Co trenér?

Klubové vedení je ovšem angažování sparťanské ikony nakloněno. Zvláště, když Plzeň bude zkušeného stopera akutně potřebovat, neboť nad Davidem Bystroněm se vznáší hrozba trestu. Pokud se totiž při dopinkové kontrole vzorku „B“ prokáže skutečně skutečně dopink, minimálně dva roky si fotbal nezahraje. A dost možná i čtyři, protože i takový přízrak se nad ním vznáší.

Majitel Plzně Tomáš Paclík je příchodu Řepky nakloněn.foto: Právo/Jan Handrejch

Proto také plzeňské vedení vehementně komunikuje jak s Tomášem Řepkou, tak i jeho agentem Pavlem Paskou. „Nebránil bych se tomu, aby k nám Řepka přišel a pomohl,“ nechal se slyšet majitel klubu Tomáš Paclík. „Pokud by byl David Bystroň skutečně potrestán, což si samozřejmě nepřejeme a nepřipouštíme, musíme být připraveni na různé alternativy. Angažování Řepky je jednou z nich,“ potvrdil i generální ředitel Viktorie Plzeň Adolf Šádek, jemuž je jasné, že mužstvo stopera potřebuje.

Neuwirth je na hostování v Mladé Boleslavi, Brezinský v Českých Budějovicích, přičemž se oba navíc potýkají se zdravotními problémy. Zbývají tedy Čišovský se Ševinským, což je vzhledem k nabitému jaru Viktorie málo.

Řepka: Dovedu se představit spoustu věcí

Kontakty mezi Plzní a Řepkou už proběhly, nezávislé zdroje jak z plzeňského klubu, manažer Pavel Paska i samotný Tomáš Řepky je nepopírají.  „Nějaké oťukávání proběhlo, ale Plzeň není jediný zájemce. Dejme tomu, že pro ni mluví fakt, že tam mám kamaráda Pavla Horvátha a na dojíždění by to byla z Černošic sotva hodina. Ale zdůrazňuji - konkrétní jednání ještě neproběhla,“ řekl pro Právo a Sport.cz Tomáš Řepka.

„Dojíždění  mně nedělá sebemenší problém. Samo sebou pokud by nešlo o Ostravu. Rozhodl jsem se ale zůstat a v ligové kariéře pokračovat v tuzemsku, protože s přítelkyní čekáme rodinu. I když jsem přesvědčen, že Vlaďka by mě následovala kamkoli,“ dodával.

Tomáš Řepka  tvrdí, že si dovede představit spoustu věcí.foto: Právo/Petr Hloušek

Z Černošic, kde s Vlaďkou Erbovou žije, by to měl Řepka do Plzně autem necelou hodinu. Navíc by se ve Viktorii setkal se silnou sparťanskou enklávou v čele s Horváthem, Petrželou, Limberským, Kolářem, která musela z Letné rovněž odejít. Pro Řepku o důvod víc.

Navíc velkou roli může sehrát právě Řepkova motivace dokázat Spartě, že se ho zbavila předčasně. „Ambice mám v sobě pořád velké,“ prohlásil ostatně letenský rebel na toto téma při Silvestrovském derby v Edenu.

Zájem Plzně potvrdil i Řepkův agent Pavel Paska. „Zatím jsme na úplném začátku, teprve si sedneme, takže zatím nění co komentovat. Dnes jsme pouze řešili a uzavřeli půlroční hostování útočníka Tomáše Bergra z Dukly, kterého také zastupuji. Ve středu možná budu ohledně Řepky vědět víc.“

Pro Wágnera je Plzeň výzvou

Během středy by tedy mělo být v Plzni jasno, zda do Viktorie přijde i třetí Tomáš. Dva tam už od úterý jsou – Wágner a Berger. „Je to pro mě nová výzva. Plzeň je klub s velmi kvalitním kádrem, novým stadionem a výborným trenérem. Sledoval jsem úžasnou pouť Viktorie Ligou mistrů, být součástí takového týmu mi bude velkou ctí,“ těší se do nového působiště střelec sedmi ligových branek Tomáš Wágner, který se Plzni upsal na tři a půl roku. Podle našich informací by za něho měla zaplatil Příbrami deset miliónů korun.

Ve vyhlášené plzeňské kabině najde také známé tváře. „Dlouhou dobu znám s příbramským odchovancem Rajtoralem, z reprezentační jednadvacítky pak s Daridou. S ostatními se snad brzy seznámím, na případné uvítací vtípky nebo rituály budu nachystán,“ zhodnotil s úsměvem dvacetiletý talent.

Otec Jan a syn Tomáš Bergerfoto: Právo/Jan Handrejch

Díky Tomáši Bergerovi se do Štruncových sadů vrátí slavné jméno plzeňské minulosti. Syn legendárního Honzy přichází do týmu úřadujícího mistra z pražské Dukly na půlroční hostování s opcí. „Jsem moc rád, že se kluby dohodly a umožnily mi tak poprat se o šanci v kádru Viktorie. Ve středu naskočím do tréninku, moc se těším také na nový stadion a samozřejmě také na spoluhráče,“ uvedl po oznámení dohody obou klubů šestadvacetiletý záložník.

Reklama

Související témata: