Hlavní obsah

Sparťané zrušili soustředění v Krkonoších a zůstanou v Praze

PRAHA

Výraznou změnu v zimní přípravě udělala fotbalová Sparta. Místo tradičního kondičního soustředění ve Špindlerově Mlýně, které se mělo uskutečnit v příštím týdnu, hráči zůstanou po rozhodnutí nového realizačního týmu v čele s Jaroslavem Hřebíkem v Praze a absolvují přípravu ve vlastním tréninkovém centru na Strahově. Jedním z hlavních důvodů je, že tam sparťané mohou využívat dobře připravená hřiště s přírodním trávníkem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jaroslav Hřebík a jeho realizační tým se rozhodl, že Sparta se bude přes zimu připravovat v Praze.

Článek

Nově složený realizační tým Sparty možnost zůstat v domácích podmínkách a dát větší důraz na ryze "fotbalovou" přípravu přivítal. "Nahrávají nám k tomu současné klimatické podmínky, v areálu na Strahově je možné trénovat na kvalitně připravených hracích plochách.

Navíc ligová soutěž startuje kvůli účasti českého národního týmu na Euro dříve, pro nového generálního sportovního manažera a trenéry je důležité poznat hráče přímo na hřišti. N kondiční stránce je možné pracovat i v Praze," uvedl pro ČTK mluvčí Sparty Ondřej Kasík. V příštím týdnu sparťané na pražské FTVS také absolvují kondiční testy.

Reklama

Související témata: