Hlavní obsah

Řepka bude hrát za Budějovice, s Jihočechy se dohodl na podmínkách

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalista Tomáš Řepka vstoupí do jarní části sezóny Gambrinus ligy pravdepodobně jako hráč Českých Budějivic. Někdejší kapitán Sparty se s jihočeským klubem dohodl na podmínkách smlouvy. Ty ještě musí schválit hráčův agent Pavel Paska, pokud se tak stane, sedmatřicetiletý stoper smlouvu podepíše v úterý. Informaci potvrdil generální manažer Českých Budějovic Jiří Kotrba.

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka posílí České Budějovice.

Článek

"Dnes dopoledne jsme s Tomášem seděli a předložili mu nabídku smlouvy. On s našimi podmínkami souhlasil. Vše je na dobré cestě a věříme, že smlouvu podepíše," uvedl Kotrba.

Sám Řepka je zatím spíše zdrženlivý, k možnému odchodu do Budějovic se příliš vyjadřovat nechtěl s tím, že věc není zkompletovaná. "Zatím to nechci blíž komentovat, až bude všechno hotové, nebudu mít problém se ke všemu blíž vyjádřit. Do té doby se k ničemu vyjadřovat nebudu. Pravda je, že jsem s lidmi z Budějovic sešel. Uvidíme, jak se teď věci vyvinou," uvedl pro ČTK Řepka. Sám možná nechce nic zakřiknout poté, co v týdnu nedopadla jeho jednání s Plzní, kam měl také namířeno.

Řepkovu přestupu na jih Čech by ale podle Kotrby nemělo nic bránit, kontrakt prý musí schválit ještě jeho agent. "Zítra má smlouvu vidět pan Paska, a pokud v ní nenajde nějaký problém, což neočekávám, tak Tomáš přijede v úterý podepsat smlouvu," dodal Kotrba.

O Řepku mělo zájem víc klubů

Řepka v prosinci skončil po vzájemné dohodě ve Spartě a hledal si nové angažmá. České Budějovice o něj jako první český klub otevřeně projevily zájem, spekulovalo se také o zájmu Mladé Boleslavi a pražské Dukly, pak ale osmatřicetiletý veterán začal jednat s Plzní a zdálo se, že zamíří na západ Čech. Vedení mistrovského celku jej ale nakonec neangažovalo i proto, že Řepka v únoru nemůže nastoupit v Evropské lize proti Schalke 04. Na scénu tak vzápětí opět vstoupilo Dynamo.

Na jihu Čech by měl Řepka pomoci vyřešit problémy se zraněním některých obránců. Mimo hru je na začátku přípravy například stoper Miloš Brezinský.

Trenér Dynama František Cipro věří, že by mohl mít Řepku k dispozici už na kondičním soustředění ve Frymburku, kde se bude tým připravovat od pondělí. "Snad dojde k dohodě a Tomáš s námi bude již ve Frymburku na kondičním soustředění. Pak by se určitě i za týden představil v Tipsport lize," uvedl pro klubový web Cipro. "Po operaci Brezinského máme na stoperu problémy a Tomáš je přesně ten typ fotbalisty, který by naše problémy okamžitě vyřešil," dodal.

Řepka patří k největším ligovým osobnostem posledních let. Ve Spartě dělal kapitána, v předminulé sezoně rozhodl jediným gólem v posledním ligovém kole o zisku titulu, ale v průběhu loňského podzimu s ním na Letné přestali počítat. Naposledy se v rudém dresu představil v srpnu v nepovedeném úvodním utkání čtvrtého předkola Evropské ligy na hřišti rumunského týmu Vaslui.

Kariéru začal Řepka v Ostravě, odkud poprvé odešel do Sparty. Pak zamířil do italské Fiorentiny a za další tři roky do anglického West Hamu. V roce 2006 se vrátil na Letnou. V lize nastoupil k 292 zápasům, v kterých dal jedenáct branek. Odehrál také 46 duelů za národní tým, reprezentační kariéru ale zakončil v roce 2001 neslavně vyloučením v baráži o účast na světovém šampionátu proti Belgii.

Reklama

Související témata: