Hlavní obsah

Plzeň v exhibičním rytmu nasázela Kozolupům B 21 branek

PLZEŇ

Na podzim duely s nejlepším týmem světa Barcelonou a slavným AC Milán v Lize mistrů, tentokrát na startu přípravy zápas s týmem Sokol Kozolupy B ze čtvrté třídy okresního přeboru, tedy nejnižší české soutěže. Fotbalisté Plzně vstřebávají rozdílné zážitky ze soubojů se svými soupeři. Úřadující čeští mistři si start do nového roku zpříjemnili kanonádou v dnešním exhibičním souboji s amatérským celkem, který z Plzně odjel s prohrou 4:21.

Foto: Petr Eret, ČTK

Petr Berger v dresu Plzně

Článek

Pro hráče Kozolup byl zápas se Západočechy nevšedním zážitkem. Mužstvo si šanci poměřit se s Viktorií vysloužilo díky své účasti v projektu Gambrinus "Kopeme za fotbal", který má za cíl propojit profesionální a amatérskou scénu.

"Je to super akce pro lidi, snad si to fanoušci i hráči Kozolup užili. Příště bychom jen mohli termín stanovit na léto, ať si to lidé namísto čaje mohou užít také s pivem a v trošku pohodovějším počasí," řekl po utkání kapitán Plzně Pavel Horváth.

Pro vyhlášeného vtipálka byl dnešní souboj opravdovým ternem. Na konci prvního poločasu nejprve ve vlastním pokutovém území volejbalovým zákrokem na brankové čáře zasáhl míč rukou, aby dal šanci hostujícímu gólmanovi skórovat z penalty. Než se ale kozolupský brankář vrátil zpět mezi své tyče, potrestal jej Horváth hned po rozehrávce dalekonosnou střelou.

V plzeňském týmu se pěti brankami blýskl Jiří Zifčák, který je ve Viktorii na testech ze Znojma. Střelecky se prosadily i nové akvizice - útočník Tomáš Wágner se záložníkem Tomášem Bergrem. Hattrick si připsali Martin Fillo a Michal Ďuriš.

Trenér Plzně Pavel Vrba byl rád, že si utkání užily obě strany. Hráči hostů a jejich fanoušci po závěrečném hvizdu ještě sbírali autogramy plzeňských hvězd. "Snad nebudou Kozolupští odjíždět příliš smutní. Chvílemi si museli připadat jak my proti Barceloně," připomněl Vrba s úsměvem podzimní duely svého týmu proti katalánskému velkoklubu, který zvítězil 2:0 a 4:0.

"Rozdíl v kvalitě je samozřejmě obrovský, ale také pro naše hráče to bylo milé zpestření. Jen Horváth samozřejmě za ruku v pokutovém území a následnou žlutou kartu za řeči dostane pokutu," žertoval Vrba, který dnes v obou poločasech poslal na hřiště s výjimkou brankáře Daňka jiný tým.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články