Hlavní obsah

Teplice zamíchaly kádrem: nevezmou Fina Berga, naopak zkusí Volka

TEPLICE

Fotbalové Teplice po prvním týdnu zimní přípravy zamíchaly hráčským kádrem. Opustí jej stoper David Jablonský a útočník Patrik Lácha, kteří zřejmě budou na jaře hostovat v druholigovém Ústí nad Labem. Opačným směrem možná zamíří krajní záložník Zdeněk Volek, jehož chtějí Teplice vyzkoušet a eventuálně angažovat. Na kondiční soustředění do německého Altenbergu nepojede ani finský obránce Jan Berg, který neuspěl na testech. ČTK to potvrdil trenér Teplic Petr Rada.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Aidin Mahmutovič z Teplic (vlevo) se raduje se spoluhráči z prvního gólu v Liberci.

Článek

Severočeši před jarní částí sezony řeší hlavně obsazení postů na krajích hřiště. Rada proto v sobotním zápase s Ústím přeskládal obranu a na jejím levém kraji zkoušel pravonohého Ježdíka, dnes proti Roudnici tam zase postavil Fina Berga. Šestadvacetiletý obránce zaujal přesnou rozehrávkou a pohybem, v rychlostních soubojích měl ale problémy. "Není to hráč pro nás, vrátí se domů," řekl ČTK Rada.

Další posilou levého kraje sestavy by mohl být stejně starý Volek. "Chtějí si ho vyzkoušet, tak uvidíme, jak se bude líbit. Máme na jeho postu alternativu, ale je pravda, že by to byl už druhý odchod hráče ze základní sestavy," řekl ČTK ústecký kouč Svatopluk Habanec. Volka si Teplice berou už na kondiční soustředění v Altenbergu.

Místo něj se do Ústí vrací Jablonský, který tam hostoval už na podzim, a také ofenzivní univerzál Patrik Lácha. Ten na sebe upozornil hlavně na mistrovství Evropy do 19 let. "Střed obrany nás netrápí a Jablonský by asi moc nehrál, takže bude lepší, když bude nastupovat v Ústí. To samé platí i pro Láchu," řekl po zápase s Roudnicí Radův asistent Lukáš Přerost.

Reklama

Související témata: