Hlavní obsah

Řepka: Už jsem chtěl skončit a hrát jen za Kotěhůlky, ale Spartě ještě ukážu

Ještě před pár týdny bláznivá vize se naplnila. Fotbalový tvrďák Tomáš Řepka nebude hrát se Spartou o titul, ale s Českými Budějovicemi o záchranu v Gambrinus lize. S Dynamem podepsal v úterý dopoledne smlouvu na rok a půl. Osm dnů po svých 38. narozeninách si tak prodloužil kariéru. „Některým lidem ve Spartě chci dokázat, že se spletli, když mě odepsali,“ přiznává jeden z motivů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Tomáš Řepka podepisuje smlouvu s Českými Budějovicemi. Vpravo šéf klubu Karel Poborský.

Článek

Proč jste se rozhodl pro České Budějovice?

Jejich jednání bylo velmi pozitivní a rychlé. Daly mi šanci pokračovat v české lize. Budu se snažit ze všech sil, abych jim to vrátil, aby se vyhrávalo a byl klid.

Jiné nabídky jste neměl?

Něco bylo. Ví se o zájmu Plzně, s níž už jsem se dohodl. Když z toho sešlo, byl jsem hrozně zklamaný a chtěl s fotbalem seknout a skončit. Zájem Budějovic, to bylo světlo. Ozvaly se hned poté a já o jejich nabídce dlouho nepřemýšlel.

Asi s vámi hodně zacloumalo, když vás Plzeň odmítla. Opravdu byl problém jen v tom, že byste nemohl nastoupit proti Schalke?

Nevím, zeptejte se v Plzni. Zaskočilo mě to, protože už jsem se tam viděl. A opravdu mě pak napadalo, že skončím, budu chodit hrát fotbal jen za Kotěhůlky a budu mít klid.

V posledním ligovém kole hrají Budějovice na Spartě. Třeba si v budějovickém dresu dojdete pro medaili za mistrovský titul, který můžete získat jako hráč, který k němu na začátku podzimu pomohl Spartě...

Je to zajímavé. Doufám, že si ten zápas budeme moci užít my i oni. Snad už budeme zachránění a Sparta možná bude slavit titul.

Sparťanem asi zůstáváte.

Určitě, mám Spartu v srdci. Na tom se nic nemění. Jsem poctěn, že už mi nabídli členství v budějovickém fanklubu Sparty.

Tomáš Řepka se nechal vyfotit i s českobudějovickými fanoušky Sparty Praha. foto: ČTK/David Veis

Asi však budete chtít Spartě dokázat, že udělala chybu, když vás už odepsala.

Tak to určitě! Zvlášť některým lidem ze Sparty. Je to jeden z motivů, proč chci pokračovat.

Budějovice jsou po podzimu třinácté. Nemáte obavy, že si v jejich službách zkazíte své fotbalové jméno?

Takhle já vůbec nepřemýšlím. Hrozně moc se těším, hodně od toho očekávám. Poslední dobou jsem moc nehrál, teď se navíc připravoval jen individuálně. Věřím, že budu v pohodě. Měl jsem v kariéře štěstí a byla by ještě škoda končit s fotbalem. O všem jsme se dohodli během jednoho dne, i o penězích.

Nevadí vám, že je trenér Cipro slávista?

Ne, jsme profíci. Šéf klubu Karel Poborský navíc říkal, že sparťani tady už jsou mým příchodem ve většině.

Tomáš Řepka pod logem svého nového klubu.foto: Právo/Petr Hloušek

Budějovice mají poněkud extravagantní dresy. Jak se budete cítit jako Růžový panter?

Dresy mi nevadí, docela se mi líbí. Máte pravdu, asi opravdu budu Růžový panter.

Nechtěl jste z Prahy nikam daleko dojíždět, ale Budějovice nejsou zrovna nejblíž. Co tomu říká vaše přítelkyně Vlaďka Erbová?

Co tak může říkat... Myslím, že to není taková dálka, navíc se budu snažit být co nejvíc času tady.

Reklama

Související témata: