Hlavní obsah

Plzeňský obránce Bystroň dopoval, potvrdil to i B vzorek

PLZEŇ

Plzeňský David Bystroň skutečně dopoval. Potvrdil to i B vzorek, v němž se, podobně jako v prvním případě, objevila stopa některého ze zakázaných stimulantů. Informaci přinesla tisková zpráva Viktorie. Trest pro plzeňského stopera vyřkne UEFA v průběhu příštího týdne.

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Plzně David Bystroň dopoval.

Článek

"Ve čtvrtek dopoledne dorazila z rakouských laboratoří do Plzně zpráva o výsledku B vzorku Davida Bystroně. Ta potvrdila výsledek prvního testu z Minsku," řekl mluvčí Plzně Pavel Pillár s tím, že se jednalo pouze o informativní krátkou zprávu, která bude rozšířená o podrobnosti příští týden.

„Podrobná analýza dorazí z UEFA v příštím týdnu. Zhruba ve stejném termínu budeme očekávat také informace o dalším postupu včetně termínu disciplinárního řízení,“ doplnil Pillár.

Bystroňovi hrozí trest v širokém rozmezí - od napomenutí po zákaz činnosti na čtyři roky. Nejběžnějším trestem však bývá distanc na 24 měsíců. Rozhodnutí UEFA bude respektovat i FAČR. "V dopingových kauzách jsme povinni respektovat rozhodnutí nám nadřízených orgánů,“ vysvětlil mluvčí FAČR Jaroslav Kolář.

Klub prostřednictvím tiskového mluvčího potvrdil, že konečné stanovisko zaujme Viktoria právě v závislosti na dalších informacích a výsledcích řízení UEFA. „Počkáme na výsledky očekávaného disciplinárního řízení, následně zaujmeme jasné stanovisko.“

Devětadvacetiletý fotbalista, který byl v úterý osobně přítomen otevření B vzorku, se k celé záležitosti vyjadřovat nebude.

Bystroň však s největší pravděpodobností nebude moci zasáhnout v dresu Plzně do jarních bojů. Vynechá tak i oba zápasy Evropské ligy proti Schalke. Západočeši proto začali za Bystroně shánět náhradu. Vábení s Tomášem Řepkou skončilo právě pro to, že by nemohl nastoupit proti bundesligovému celku. Zástupci Viktorie vedou jednání s Václavem Procházkou z Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: