Hlavní obsah

Wolfsburg chce nakonec Pilaře až v létě. Kde stráví jaro?

PRAHA

Fotbalista Václav Pilař v lednu do Wolfsburgu z Hradce Králové nepřestoupí, ale odejde do Německa až v létě. Teď se jedná o tom, kde stráví jaro. Na podzim třiadvacetiletý reprezentant hrál v Plzni, která na něj má práva i na druhou polovinu sezóny. Západočeši sice ve středu souhlasili s tím, že Pilařovo hostování předčasně ukončí a umožní záložníkovi odchod z mateřského Hradce Králové do Wolfsburgu, ale ten nakonec od možnosti získat Pilaře už nyní upustil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Pilař na tréninku fotbalistů Plzně

Článek

Německý klub sice projevil zájem o krajního středopolaře už na konci listopadu, ale jednání se táhla a kouč Magath se tak přiklonil k variantě přivést hráče až po sezóně. "Dopadlo to tak, jak se dalo očekávat. Pan Magath se naštval a řekl, že s Václavem počítá až od léta. Přes to asi už nejede vlak. Wolfsburgu prostě došla trpělivost. V Čechách se prostě přemýšlí stylem a způsobem, který se neslučuje s pravidly na evropské scéně," uvedl hráčův agent Jiří Stejskal.

Teď se jedná o tom, kde Pilař stráví jaro. Na podzim třiadvacetiletý reprezentant hrál v Plzni, která na něj má práva i na druhou polovinu sezóny. Jenže Západočeši ve středu souhlasili s tím, že Pilařovo hostování předčasně ukončí a umožní záložníkovi odchod z mateřského Hradce Králové do Wolfsburgu. Ten s ním však počítá až v létě.

Takže se zase začne řešit, kde Pilař odehraje jaro. O jeho nejbližší budoucnosti bude rozhodovat Plzeň, kde je hráč smluvně vázaný až do 30. června. Jednou z variant je, že Pilař zůstane ve Viktorii, v jejímž dresu zazářil během podzimu v Lize mistrů. Hráč má během dnešního dopoledne jednání s plzeňským majitelem Tomášem Paclíkem, po kterém by mělo být jasněji.

"Nemám nic proti tomu, aby zůstal v Plzni, pokud bude pravidelně hrát. Jde hlavně o to, aby zůstal ve formě před červnovým mistrovstvím Evropy. Ale je na Plzni, jaké s Václavem bude mít záměry," uvedl Stejskal. Nevyloučil možnost, že Pilař odejde na jarní hostování do jiného českého či zahraničního klubu.

Reklama

Související témata: