Hlavní obsah

Jihočeši vyrukují na Hradec i s Řepkou, stoper se třese na premiéru

Nepočítáme-li exhibiční Silvestrovské derby za staré pány Sparty, sehrál Tomáš Řepka poslední soutěžní zápas loni 18. srpna v Rumunsku proti Vasluii. Od té doby de facto už jen řešil svou další fotbalovou budoucnost. Po rozvázání smlouvy na Letné se toto úterý upsal Českým Budějovicím a těší se, jak si zase zahraje. Poprvé by purpurový dres měl obléknout v sobotu v utkání Tipsport ligy proti Hradci Králové v Praze-Satalicích (od 13:30).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Řepka už v dresu Českých Budějovic spolu se šéfem představenstva Karlem Poborským. Teď jen purpurový trikot pokřtít i na hřišti...

Článek

Paradoxů najdeme v jeho kariéře víc než dost. K prvnímu startu za České Budějovice má křemičitý 38letý stoper nastoupit v Satalicích, které může považovat za zcela domácí půdu. Právě tady přece Tomáš Řepka uspořádal již tři letní kempy pro mladé fotbalisty.

„Doufám, že moje premiéra v dresu Budějovic bude vítězná. Dlouho jsem nehrál a na zápas se moc těším,“ neskrývá stoper, že už se své premiéry nemůže dočkat.

Následků delší herní pauzy se neobává. „Otestoval jsem si to na Silvestra a bylo to v pořádku,“ zmiňuje s úsměvem svůj první start za tým veteránů Sparty nad 35 let. „Ba ne, vím, že to nebude lehké. Ale věřím, že nebudu mít žádné problémy,“ dodává vážněji.

Trenér Českých Budějovic František Ciprofoto: Právo/Petr Hloušek

Cipro Jihočechy o víkendu rozdělí

Trenér František Cipro předeslal Řepkův sobotní start hned po podpisu smlouvy. „Pokud se do té doby něco nestane, počítám s Tomášem již na zápas s Hradcem,“ konstatoval kouč na soustředění ve Frymburku u Lipenské přehrady.

Jihočechy čeká o víkendu dvojboj, v neděli nastoupí v rámci zimní ligy od 11:00 proti Bohemians 1905. „Tým nějakým způsobem rozdělíme na dvě části. Jedna bude hrát v sobotu a druhá v neděli. Pouze asi tři nebo čtyři hráči to ‚odnesou‘ a budou hrát oba zápasy,“ plánuje Cipro na klubových stránkách.

Budějovičtí si v prvním duelu Tipsport ligy připsali výhru 4:1 nad Viktorií Žižkov. „Stále jsme v době, kdy výsledky nejsou důležité, ale samozřejmě například výhra nad Žižkovem byla po psychické stránce pro hráče užitečná,“ podotkl kouč.

Sparťan Tomáš Řepka a slávista Martin Hyský během Silvestrovského derby.foto: Právo/Petr Horník

Když se Řepka vracel do Sparty, premiéra se nedohrála

Kromě zmíněného duelu v Rumunsku hrál Řepka na podzim jen úvodní tři ligové zápasy. Po Vasluii už jen dvakrát usedl na lavičku Sparty a po zbytek podzimu marodil.

Jen pro zajímavost – když se Řepka v lednu 2006 vrátil domů z West Hamu, jeho obnovená premiéra v dresu Sparty se za dramatických okolností nedohrála. Letenští se na soustředění ve Španělsku utkali se Šachtarem Doněck, jehož trenér Mircea Lucescu na protest proti výkonu rozhodčích odvedl svůj tým v 72. minutě za stavu 0:0 ze hřiště a byl konec...

Víkendový program Tipsport ligy
Sobota
Skupina A (Satalice): 11:00 Jablonec - Žižkov (od 18:00 záznam na ČT4), 13:30 Hradec Králové - České Budějovice.
Skupina B (Beroun): 10:30 Plzeň - Vlašim, 13:00 Dukla Praha - Sezimovo Ústí.
Skupina C (Děčín): 11:00 Liberec - Ústí nad Labem.
Skupina D (Brno): 10:00 Olomouc - Brno, 12:00 Znojmo - Slovácko, 14:00 Zlaté Moravce - Brno.
Neděle
Skupina A (Satalice): 11:00 České Budějovice - Bohemians 1905.
Skupina C (Děčín): 11:00 Varnsdorf - Roudnice nad Labem.
Skupina D (Brno): 11:00 Jihlava - Znojmo.

Reklama

Související témata: