Hlavní obsah

Nechci vyhlašovat, že hrajeme jen o titul, říká liberecký kouč Šilhavý

LIBEREC

Ostře sledovaní jsou v zimní přípravě fotbalisté Slovanu Liberec. Druhý celek prvoligové soutěže by měl patřit k hlavním pronásledovatelům vedoucí pražské Sparty, byť trenér Jaroslav Šilhavý krotí přehnaný optimismus.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

„Jsme v takovém postavení, že musíme uvažovat o pomyslných medailových příčkách.  Hlavně hodláme pokračovat v trendu z podzimu, kdy jsme k dobrým výsledkům přidávali i ofenzivní herní projev. Ale nechci vyhlašovat, že hrajeme jedině o titul,“ říkal kouč po prvním vystoupení týmu v Tipsport lize. V něm Liberec porazil v Děčíně celek Ústí nad Labem hladce 5:2.

„Kluci si s chutí zastříleli. Přitom jsme nebyli kompletní. Chyběli nám například Breznaník, Gebre Selassie, Nezmar i další. Proti Ústí jsem ale chtěl poznat kvality nových nebo staronových hráčů. Musiol, který se vrátil ze Žižkova, naskočil po hodině hry a stihnul dát dva góly. Zahráli si i Mustafa a Daniel. Jsou v kádru a věřím, že budou mít touhu ukázat se, abychom s nimi dál počítali,“ líčil Šilhavý.

A potvrdil, že tým by rád pokračoval v líbivém fotbalu. „Hráčům ani nemusím vštěpovat ofenzivní mentalitu. Jsou na ni navyklí už z podzimu. Máme typy hráčů, kteří rádi hrají dopředu. Na tom budeme stavět. Někdy z toho pramení i okénka v obraně, takže to vypadá, že máme i rezervy v obraně. To nebudu zastírat,“ usmál se trenér.

Ve středu se Liberečtí utkají v Děčíně s Teplicemi. Půjde o prestižní souboj dvou celků z horní poloviny prvoligové tabulky. „Každý zápas bereme vážně a znovu budeme chtít odvést co nejlepší výkon. S Teplicemi jsme považováni za adepty na vítězství ve skupině a bude to zápas o první místo, což je pozitivní pro fanoušky obou týmů. Teplice daly Ústí osm gólů, my jenom pět, takže jsou o krůček vepředu. Jde nám hlavně o kvalitní herní zátěž,“ dodal Šilhavý.

Musiol se uvedl dvěma góly

Dva vstřelené góly do ústecké sítě. Takovou vizitku předložil liberecký útočník Zbyněk Musiol při své premiéře v dresu Slovanu. „Na Žižkově jsem toho moc nenahrál. Čekal jsem na šanci, která nepřišla, nebo jsem ji nevyužil. Připsal jsem si jen tři starty po drobných minutách. Na jednu stranu to je zklamání, na druhou škola,“ vrátil se ještě k podzimu.

„V Liberci jsem našel pohodu v kabině. Přece je znát, že jsme druzí v tabulce. Pro útočníky jsou nejdůležitější góly, proto bych se chtěl prosadit. V útoku je obrovská konkurence a doufám, že se v ní úplně neztratím. Kluci mě přijali skvěle. Po týdnu jsem hned poznal, že tahouny jsou starší hráči Štajner, Janů, Nezmar, Hauzr,“ líčil Musiol, který je odchovancem Baníku Ostrava.

Reklama

Související témata: