Hlavní obsah

Kdepak důchod a Kotěhůlky, drsňák Řepka zase způsobuje pozdvižení

Asi je dobře, že s fotbalem ještě neskončil a nešel kopat za Kotěhůlky, jak se mu ještě před týdnem honilo hlavou. V sobotu Tomáš Řepka způsobil v Praze-Satalicích velký humbuk, hotovou fotbalovou pouť. Na jeho premiéru v dresu Českých Budějovic proti Hradci Králové (2:2) bylo zvědavo šest stovek diváků, jedna z největších návštěv v historii zimní Tipsport ligy. A to šlo jen o přípravu, takže poutavé jistě bude i ligové jaro s Řepkou...

Foto: Petr Horník, Právo

Tomáš Řepka si diriguje spoluhráče z Českých Budějovic při utkání Tipsport ligy s Hradcem Králové.

Článek

Splnila premiéra za Budějovice vaše očekávání?

První zápas po čtyřech měsících jsem bral jako dobrý trénink. Do ničeho většího jsem se nepouštěl. Jeden zákrok jsem si ale neodpustil, ten byl pro diváky...

Přišlo jich do Satalic na vás hodně.

Fanoušci na mě nezapomínají, to je úžasné. Pořád mi přicházejí fandit, jsem z toho velmi šťastný. Všem moc děkuju.

V Satalicích jste už třikrát uspořádal svůj letní kemp pro mladé fotbalisty. Asi jste rád, že jste měl premiéru právě tady.

Určitě, jsem tady jako doma. Je to příjemná shoda okolností.

Tomáš Řepka v dresu Českých Budějovic při utkání Tipsport ligy s Hradcem Králové.foto: Právo/Petr Horník

Jak jste se na hřišti cítil?

Mám z toho docela dobrý pocit. Vrátili jsme se ze soustředění, máme těžké nohy, ale bylo to slušné. Bylo důležité utkání nějak dohrát a hlavně se nezranit.

Jste hodně unavený?

Ani ne. Na umělé trávě jsem zvyklý hrát ze Sparty, na Strahově jsme na ní trénovali každou chvíli a tady je povrch velmi solidní. Přípravy jsou všechny stejné. Tentokrát to bylo jiné v tom, že jsem na sobě poprvé měl dres Českých Budějovic.

Jaké jste v Dynamu shledal mužstvo?

Jsem rád, že kluci nedali na různé kecy, že by se mě měli bát. Vzali mě úplně normálně. Hráči jsou tu šikovní. Bude to dobré. Myslím, že Budějovice mají kvalitní tým. Rozhodně ne na třináctou příčku po podzimu. Na jaře půjdeme výš.

Dostal jste pásku, takže budete novým kapitánem?

Kdepak, zůstává jím Roman Lengyel. Pásku mi dal, abych měl dražší zápisné. Teď si ji asi vezme zpátky, a jak to bude dál, není otázka pro mě. Nezaplatím o moc míň, než bych platil ve Spartě. Pokladníkem je tady David Horejš.

(Podle Romana Lengyela zaplatí Řepka třicet tisíc. Pětadvacet zápisné plus pět za pásku – pozn. red.)

Reklama

Související témata: