Hlavní obsah

Zkusíme se poprat o titul, naznačuje Vácha liberecké ambice

Je pevným článkem sestavy libereckého Slovanu. Pracovitý fotbalový záložník Lukáš Vácha je při svém mládí už ostříleným ligovým bojovníkem, který uplatňuje svoje zkušenosti i z české reprezentační „jedenadvacítky.“ Na rozdíl od svých nedávných klubových i reprezentačních spoluhráčů Marcela Gecova a Bořka Dočkala zatím Vácha neodešel do zahraničí. A tak se chystá na jarní sezónu v české lize, což naznačil i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lukáš Vácha z Liberce (uprostřed) se snaží přejít mezi sparťany Miroslavem Slepičkou (vlevo) a Václavem Kadlecem.

Článek

V létě jste měl nakročeno do Francie, zůstal jste ale v Liberci. Toužíte pořád po cizině?

Momentálně žádnou nabídku nemám. Nechávám tomu volný průběh. Především se soustředím na přípravu, abych byl ve formě a žil z fyzické kondice po celou druhou půlku sezóny. Případnému odchodu se však nebráním, netlačím ale na sílu.

Jak vidíte první dva týdny zimní přípravy Slovanu Liberec?

Trenér Šilhavý nechce měnit nic na tom, co fungovalo na podzim. Chceme produkovat pořád stejný fotbalový styl. Jsme ofenzivně ladění, ale každý máme zodpovědnost i za hru dozadu, abychom nedělali zbytečné chyby. V tomto duchu probíhají i naše přípravné zápasy.

Jakou budete mít motivaci, pokud strávíte jaro v Liberci?

Velkou váhu přikládám postavení v tabulce. Jsme druzí za Spartou, a to nás nutí k pokusu bojovat o nejvyšší příčky. Bylo by škoda tuhle šanci promarnit. A když to půjde, zkusíme se poprat přímo o titul.

Jarní ligový start se blíží. Co říkáte na vylosování v úvodu?

Hrajeme dvakrát po sobě doma, s Hradcem Králové a Příbramí. Vzpomínám si, že na hřištích obou celků jsme na podzim zvítězili. A v únoru bychom to chtěli potvrdit. Trenér nám vtlouká do hlavy, že soupeři se nyní budou chtít proti Liberci maximálně vytáhnout. Berou nás za favority, což není pro nás snadná role. Ale vynasnažíme se, aby nám nesebrali ani bod.

Reklama

Související témata: