Hlavní obsah

Skauti pozor, v Kweukeho stopách dorazil mladší bratr. Také kanonýr?

Má-li střílení gólů v genech celá rodina, měli by fotbaloví skauti zbystřit. Pražská Sparta měla šťastnou ruku, když předloňské léto přivedla z Dunajské Stredy kamerunského útočníka Léonarda Kweukeho (24). V těchto dnech dorazil stejnou cestou do Evropy také jeho osmnáctiletý bratr Paul Valery Kweuke. Dunajsko-stredský DAC ho bude testovat na začátku zimní přípravy, reference má dobré.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Sparty Léonard Kweuke při utkání Evropské ligy s FK Sarajevo, jemuž nasázel hattrick.

Článek

Úderný útok Kweuke – Kweuke? Co není, může být. Urostlý bombarďák Léo už si během svého angažmá ve Spartě respekt zjednal. Dokonce takový, že po něm aktuálně zatoužil bundesligový Norimberk a jeho tref v Evropské lize i české nejvyšší soutěži si dávno všimli také  skauti větších klubů.

Přes Dunajskou Stredu si to teď do Evropy namířil také Kweukeho mladší bratr Paul Valery. „Je mu osmnáct a podle zpráv, jež ho předcházejí, má po bráchovi stejnou chuť střílet góly,“ nechal se slyšet manažer Dušan Chytil.

DAC ochromily spory akcionářů, kvůli nimž mužstvo začalo přípravu až se zpožděním. Poslednímu týmu slovenské ligy bude pomáhat také Bondoa Adiaba, další Kamerunec, který ukončil hostování ve Spartě.

Naopak o svého Kweukeho by na Letné neradi přišli, byť se v německých médiích spekuluje, že by kanonýra mohl v létě angažovat Norimberk, kde už působí jiný český střelec Tomáš Pekhart. „K nám ale žádná nabídka nedorazila. S Léem minimálně pro jaro počítáme. Nejsme v situaci, že bychom jednání ohledně Kweukeho odchodu sami iniciovali,“ potvrdil tiskový mluvčí Ondřej Kasík.

Útočník fotbalové devatenáctky Tomáš Přikryl na ME v Rumunsku.foto: Petr Kovář

Sparta má blíže k olomouckému Přikrylovi

Počet sparťanských útočníků by se mohl spíše rozrůst příchodem mladého Tomáše Přikryla (19) z Olomouce. Hanáci přijeli ve čtvrtek jednat do Prahy také o druhém hráči, jehož mají po záložníkovi Podaném slíbeného za to, že Spartě uvolnili trenéra Václava Jílka.

„Pokud jde o Přikryla, názory obou stran v této věci se přibližují, i když mírnou komplikací je Tomášovo aktuální zranění,“ avizoval Jaromír Gajda, místopředseda představenstva olomouckého klubu.

Ani ve čtvrtek ještě rozhodnutí nepadlo, Letenští jsou však čím dál tím víc optimističtější, že hráče stříbrné devatenáctky nakonec získají. "Nic zatím není jisté, ale jednání pokročila a věříme, že přestup brzy dotáhneme," oznámil Kasík.

Miloš Lačný na soustředění fotbalistů Spartyfoto: Právo/Jan Handrejch

Lačný se vrátil jen na chvíli, teď putuje po Skotsku

Nový realizační tým Sparty už naopak nepočítá s Milošem Lačným. Slovenský útočník strávil podzim na hostování ve Slovanu Bratislava a začátkem ledna se hlásil znovu v Praze. S mužstvem však pobyl jen pár úvodních dnů přípravy, pak vyrazil na testy směrem Velká Británie.

Podle tamních zdrojů absolvoval zkoušku v druholigovém anglickém klubu Bristol City a teď zkouší štěstí ve skotském prvoligovém Dundee United. V minulosti už byl Lačný dokonce dvakrát na testech ve slavném Celtiku Glasgow.

„Miloš má od Sparty svolení hledat si jiné angažmá,“ potvrdil Kasík pro Sport.cz.

Boj o místo ve Spartě vzdal také brankář Lukáš Zich (27). Odchází na přestup a jeho novou adresou bude slovenský Ružomberok.

Reklama

Související témata: