Hlavní obsah

"Ivánek" Horník se může vrátit k fotbalu, soud mu zrušil zbytek trestu

Bývalý funkcionář Ivan Horník se může vrátit do fotbalového prostředí. Soud mu prominul zbytek desetiletého trestu, který dostal v roce 2006 jako hlavní postava rozsáhlé korupční aféry. Informoval o tom server Aktuálně.cz.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ivan Horník (vpravo)

Článek

Horník se stal jako sportovní ředitel Viktorie Žižkov před osmi lety symbolem velké korupční aféry. Po vyšetřování mu v roce 2006 udělila soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 3 Markéta Polanecká sedmiměsíční podmíněný trest s odkladem na pět let, pokutu 900 tisíc korun a také desetiletý zákaz činnosti ve fotbale. Nyní Horník požádal o prominutí druhé poloviny trestu a soud mu vyhověl.

"Minulý týden proběhlo veřejné zasedání, na kterém jsme žádost pana Horníka projednali. A neměla jsem důvod mu nevyhovět, splňoval všechny zákonné podmínky," řekla Polanecká serveru. "Po dobu trestu žil životem řádného občana, neměla jsem ani žádnou relevantní informaci o tom, že by pan Horník zákaz práce ve fotbale porušoval," dodala.

Horník byl u slyšení osobně přítomen a podle soudkyně projevil velký zájem se do fotbalu vrátit. "Ke své žádosti přiložil i dopis jednoho klubu z nižší soutěže. Tam se psalo, že by byli rádi, kdyby u nich Ivan Horník mohl pracovat s mládeží. I k tomu jsme přihlédli," doplnila Polanecká.

Reklama