Hlavní obsah

Gebre Selassie: Jaro klidně odehraji v Liberci, nemám s tím problém

LIBEREC

Jeho reprezentační spoluhráč Petr Jiráček přestoupil v zimě z Plzně do Wolfsburgu, velký humbuk je i kolem dalšího záložníka národního týmu Václava Pilaře. Ale pravý obránce české fotbalové reprezentace Theodor Gebre Selassie není zatím předmětem žádné přestupové hry. Nastupuje dál za Slovan Liberec, kterému pomáhá i v Tipsport lize.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Theodor Gebre Selassie je připraven jaro strávit v Liberci

Článek

„Vím, že někteří špičkoví hráči z české ligy jdou do zahraničí. Klukům to přeji. Zklamaný z toho, že se mě to aktuálně netýká, ale nejsem. Uvidí se, jestli něco přijde. Na bundesligu to už asi nevypadá. Momentálně ale opravdu žádnou konkrétní nabídku nemám,“ řekl liberecký bek na turnaji v Děčíně.

„To, že jsem v Liberci, mi vůbec nevadí. Když se přece jen naskytne nějaká možnost jít do ciziny, budu rád. Pokud ne, nemám problém s tím, že bych celé jaro strávil v Liberci,“ tvrdil Gebre Selassie.

Velkou vidinou je pro něj start na evropském šampionátu v Polsku a na Ukrajině. „Hlavně chci na jaře pravidelně hrát. Ať už za Liberec, nebo v jiném klubu, i když by tam asi byla velká konkurence na místa v sestavě,“ uvažoval bek.

Dobře ví o libereckém cíli pro jaro. „Naši fanoušci by si přáli, abychom stíhali vedoucí Spartu. To by dodalo ligovému jaru atraktivní náboj. Za naše mužstvo mohu říci, že v něm panuje výborná atmosféra a věřím, že nás bude fotbal bavit. A když z toho vzejde boj o titul, jen dobře,“ usmál se Gebre Selassie.

„S přístupem Thea k přípravě jsem velmi spokojen. Vůbec se nerozptyluje přestupovými úvahami a ani půl rok v reprezentaci ho nezměnil v tom smyslu, že by si hrál na nějakou hvězdu,“ pravil liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. „Počítám s ním dál jako s pevným článkem sestavy, i když jeho případný odchod nelze také vyloučit,“ dodal kouč druhého celku prvoligové tabulky.

Reklama

Související témata: