Hlavní obsah

V útoku máme z čeho vybírat, těší kouče Liberce Šilhavého

Josef PešoutSport.czPrávo

Prestižní souboj fotbalistů Liberce a Teplic v rámci Tipsport ligy zvládli na děčínské umělé trávě lépe hráči Slovanu, kteří potvrdili ambice dostat se do závěrečné fáze turnaje. Zatím mají na svém kontě šest bodů a plní tak roli favorita skupiny.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Šilhavý, trenér Liberce

Článek

„Hráčům pořád připomínám, aby byli pokorní před každým soupeřem. Těší mě, že jsme hladce zdolali Ústí nad Labem a nově i tradičního rivala Teplice. Rozhodně nepodceníme ani Varnsdorf a Roudnici. Při prostřídávání kádru se může stát ledacos a pro uhájení prvního místa potřebujeme ještě bodovat,“ přemítal liberecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Z obou poločasů zápasu s Teplicemi byl spokojenější s první půlí. „To jsme si získali dvoubrankový náskok. Pak soupeř přitlačil ve snaze snížit, ale uhájili jsme čisté konto,“ shrnul trenér.

Možná má příjemně zamotanou hlavu nad tím, jak sestavit útok. V něm se totiž v zimě sešla výborná konkurence - k dosavadním ofenzivním hráčům Rabušicovi, Šuralovi, Štajnerovi, Hadaščokovi, Rilkemu a dalším přibyl i Zbyněk Musiol, který na turnaji v Děčíně dal už tři branky. „Připojil se k týmu po návratu z hostování ve Viktorii Žižkov. Je s námi v přípravě a vypadá, že je hodně gólový. Musiol to dokazoval už v juniorce ostravského Baníku, kde byl nejlepším střelcem. Pro nás je jen dobře, když budeme mít z čeho vybírat,“ řekl Šilhavý.

Liberec zahájil s Teplicemi jarní čtyřboj. Kromě turnaje v Děčíně se s tímto soupeřem ještě střetne dvakrát v Ondrášovka Cupu a jednou v lize. „Myslím, že všechny další vzájemné zápasy budou vyrovnané a zajímavé,“ usmál se liberecký kouč.

Dolejš a Volek debutovali za Teplice

Tepličtí vyzkoušeli v Děčíně proti Liberci nové tváře - záložníky Petra Dolejše z Jihlavy a Zdeňka Volka z Ústí nad Labem. „Nechtěl bych je hodnotit po jednom zápase. Je to pro ně něco nového, vyšší úroveň. Nemohli jsme očekávat, že hned potáhnou mužstvo. Od Dolejše si slibujeme centry z pravé strany, od Volka to samé, ale z opačné strany,“ konstatoval Lukáš Přerost, asistent teplického trenéra.

Zaujal i mladý Mujagič. „Původně jsme zamýšleli, že se po čtrnácti dnech přípravy vrátí do juniorky. Ale svými výkony nás přesvědčil natolik, že minimálně ještě nějakou dobu v kádru vydrží,“ pravil asistent. Příležitost v přípravě dostane nadále i Melunovič, který se vrátil z hostování ve Varnsdorfu.

Z toho, že Tepličtí asi nepostoupí do semifinále Tipsport ligy, nedělají trenéři vědu. „Pokud jde o zápasový program na příští týden, najdeme náhradní řešení a pak odlétáme na herní soustředění na Kypr,“dodal Přerost.

Reklama

Související témata: