Hlavní obsah

Janda se dohodl s Antalyasporem, ve středu podepíše smlouvu

Fotbalista Petr Janda, jemuž po podzimu skončila smlouva v pražské Slavii, se definitivně rozhodl přestoupit do Antalyasporu. S devátým týmem turecké ligy se dohodl na posledních detailech a ve středu s novým zaměstnavatelem podepíše smlouvu na tři a půl roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Janda opouští Slavii a míří do Turecka.

Článek

Janda jednal v Antalyi už na začátku tohoto týdne a pak si vzal několik dní na rozmyšlenou. Nyní se definitivně rozhodl. "Dohodli jsme se s Antalyasporem na posledních detailech a příští týden ve středu klub Petra oficiálně představí," řekl ČTK hráčův agent Josef Vejmelka.

Pětadvacetiletý záložník vybíral po konci angažmá ve Slavii z více nabídek, zájem mělo několik dalších klubů z Turecka. "Ty podmínky byly všude podobné, po rozmluvě s trenérem jsme se rozhodli pro Antalyaspor. Trenér s Petrem počítá do sestavy a chce ho zabudovat do mužstva," uvedl Vejmelka.

"Petr víc než měsíc nehrál zápas, takže je tu možnost, že by udělali nějaké přátelské utkání. Důležité hlavně je, že se Petr udržoval v kondici," dodal agent.

Zůstane červenobílý

Janda byl spolu se Zbyňkem Pospěchem s třemi brankami nejlepším podzimním střelcem Slavie. Celkem v lize odehrál 117 utkání, všechna v červenobílém dresu, a zaznamenal v nich devět gólů. Byl členem stříbrné dvacítky ze světového šampionátu v roce 2007 a už si připsal také dva starty za seniorskou reprezentaci na loňském turnaji v Japonsku.

Janda se po příchodu do Antalyasporu stane devátým českým hráčem působícím v nejvyšší turecké lize. "Petr navíc zůstane červenobílý, protože Antalyaspor hraje ve stejných barvách jako Slavia," dodal s úsměvem Vejmelka.

Reklama

Související témata: