Hlavní obsah

Sparta kupuje olomouckého Přikryla, Hřebíkova koně ze stříbrné devatenáctky

PRAHA

Nový letenský "generál" se netají tím, že chce spolupracovat především s lidmi, s nimiž již udělal pozitivní zkušenosti. Teď si Jaroslav Hřebík mlůže mnout ruce. Fotbalová Sparta dotáhla s Olomoucí do úspěšného konce jednání o přestupu útočníka Tomáše Přikryla, jenž patřil k oporám Hřebíkovy devatenáctky, která z loňského mistrovství Evropy přivezla senzační stříbro a ve finále zle proháněla Španěly.

Foto: Petr Kovář

Útočník fotbalové devatenáctky Tomáš Přikryl na ME v Rumunsku.

Článek

„Mám zprávy, že Přikrylův příchod je otázkou podpisů a razítek. S Olomoucí jsme domluveni, dolaďujeme administrativní záležitosti,“ pochválil si první kouč Martin Hašek po sobotních přípravných duelech s Chomutovem a Teplicemi.

Na příchod talentované posily opravdu nečekal dlouho. Sparta přestup završila již v pondělí.

„Tomáš je velmi talentovaný a perspektivní fotbalista, přesně o takové má Sparta zájem. Generální sportovní manažer Jaroslav Hřebík navíc hráče zná ze společného působení v mládežnických reprezentačních výběrech,“ poukázal člen představenstva pražského klubu Jakub Otava. Přikryl v pondělí přicestoval do Prahy a po absolvování zdravotní prohlídky se postupně zapojí do tréninkového procesu prvního mužstva Sparty.

Přestupní částka nebude po dohodě obou klubů zveřejněna, mělo by jít o 15 miliónů korun.  „Finální výše této částky se bude odvíjet i od úspěšnosti hráče a celé Sparty,“ uvádí Otava. „Každopádně je to transfer na tuzemské poměry nadstandardní. Sigma bude také výrazně participovat na případném dalším Tomášově přestupu.“

Pro hráče je na Letné připravena smlouva na 4,5 roku.

Přikryl si rudý dres navlékne poprvé v úterý v pravé poledne na tiskové konferenci v PRE tréninkovém centru mládeže na Strahově.

Olomoucký útočník nastoupil na loňském šampionátu fotbalistů do 19 let v Rumunsku ve všech pěti zápasech a dal tři góly, takže se dostal do All Stars týmu. Nyní je třetí posilou Sparty, od začátku přípravy se k týmu připojili záložník Mario Holek z Dněpropetrovsku a brankář Tomáš Vaclík z Viktorie Žižkov.

Mezi Hanou a Spartou nastal v zimě čilý pohyb. Pražané nejdřív získali ze Sigmy asistenta trenéra Václava Jílka, za nějž jako kompenzaci poslali na hostování do Olomouce záložníka Jakuba Podaného a útočníka Martina Jirouše. Teď přichází i Přikryl.

Reklama

Související témata: