Hlavní obsah

Chci se poprat o místo a vrátit se do ligy, říká Volek po prvních dnech v Teplicích

TEPLICE

Prosadit se do užšího kádru prvoligových fotbalistů Teplic se během zimní přípravy snaží záložník Zdeněk Volek. V posledních třech letech patřil k pilířům FK Ústí nad Labem, v jehož dresu okusil v loňské sezóně i nejvyšší soutěž. Odehrál sedmadvacet zápasů a vstřelil tři góly.

Článek

A podzim Volkovi vyšel náramně ve druhé lize. Se sedmi brankami byl nejlepším ústeckým střelcem. Mnozí ho označovali za vůbec nejlepšího hráče soutěže. I díky jeho výkonům vyhrálo Ústí podzimní část se šestibodovým náskokem. Pro odborníky není překvapením, že si Volka všimli právě tepličtí trenéři.

„Zahrál jsem si za Teplice poprvé na děčínském turnaji v utkání s Libercem a pak hned v Praze proti Spartě. Zápasy jsem bral velmi vážně, protože si uvědomuji, jaká se mi naskýtá šance. V Teplicích budu makat. První liga v jejich barvách je pro mě velkým lákadlem. Určitě se o místo v sestavě poperu,“ líčil Volek.

Zdráhá se ale více hovořit o svých ligových perspektivách. „Nebudu spekulovat o smlouvě, jsem teprve na začátku. Jedinou výhodou, že je teplický stadión a tamní zázemí znám z té sezóny, kdy jsme tam měli s Ústím domácí prostředí. Několik teplických kluků jsem už poznal i v ústecké kabině, ostatní mě přijali také v pohodě,“ uvedl krajní záložník.

Nechce porovnávat dosavadní podmínky v Ústí s Teplicemi. „Na Ústí nemohu říci špatné slovo. Hráli jsme ve druhé lize dobrý fotbal a bylo jedno, že jsme se na ústeckém stadiónu převlékali ve stavebních buňkách. S teplickým týmem bych snad měl poslední lednový den odcestovat i na herní soustředění na Kypr, takže to bude herní příprava na kvalitních terénech,“ dodal Volek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články