Hlavní obsah

Na Žižkově nehrál, ale v Liberci dává Musiol góly

Liberečtí fotbaloví příznivci si zvykají na nové jméno v kádru Slovanu. Teprve dvacetiletý útočník Zbyněk Musiol usiluje o místo v týmu, jehož čeká na jaře boj o nejvyšší příčku prvoligové tabulky.

Článek

Do Liberce přišel Musiol loni v létě z Baníku Ostrava, ale po jediném tréninku na severu Čech putoval na hostování do Viktorie Žižkov. V pražském klubu strávil podzimní sezónu, jenže se na trávníku v první lize objevil sporadicky.

„Připsal jsem si jen tři starty při střídání v závěru. Dohromady mi napočítali asi jedenatřicet minut. Takže jsem byl z toho zklamaný. Žižkov byl poslední v tabulce, a to pak není dobrá nálada. Nevím, proč jsem nehrál. Čekal jsem na šanci, a i když jsem ji dostal minimálně, asi jsem ji nevyužil. Ale jsem mladý a asi i taková zkušenost patří k fotbalu,“ svěřil se pro Sport.cz. nadějný forvard, jenž naopak po návratu do Liberce výrazně pookřál.

„Našel jsem tady velmi kvalitní mužstvo. V kabině panuje pohoda, která vyplývá z toho, že se Slovanu dlouhodobě daří. A moc si vážím možnosti být s tak špičkovými fotbalisty v jednom dresu. Tým táhnou starší kluci - Jirka Štajner, Honza Nezmar, Tomáš Janů, Zbyněk Hauzr. Je radost sledovat je při hře, nebo i při tréninku,“ rozplýval se Musiol.

V libereckém celku se uvedl třemi góly v prvních dvou přípravných zápasech, do nichž nastoupil. Bylo to v Tipsport lize v Děčíně proti Ústí nad Labem a Teplicím. „Pro útočníka jsou branky důležité. Samozřejmě na mě pozitivně působí i vynikající zázemí. Vím, že v sestavě bude velká tlačenice, ale chtěl bych si za Liberec zahrát i první ligu,“ naznačil útočník odhodlání.

Prosadí se v konkurenci kanonýra Rabušice, šikovného Šurala, ambiciózního Hadaščoka a dalších koncových hráčů? To je otázka i pro trenéra Jaroslava Šilhavého. „Zbyněk Musiol dokazuje, že je gólovým typem útočníka. Potvrzuje jen reference, které jsme o něm měli, když byl nejlepším střelcem ostravské juniorky,“ říká kouč.

Reklama

Související témata: