Hlavní obsah

Veselého vnuk debutoval a Slavia na jedenáctý pokus vyhrála přípravný zápas

PRAHA

Teprve třetí tým třetí ligy umožnil fotbalistům Slavie vychutnat si pocit, jaký téměř rok nezažili. Radost z vítězství v přípravném utkání. Sešívaní ve středu na umělém trávníku v Edenu porazili Pardubice 4:0 a málokomu došlo, že ani jednu z deseti předešlých příprav v této sezóně Pražané ještě nevyhráli. Možná to zlomil debut mladého Daniela Veselého, vnuka legendárního Františka Veselého.

Foto: Jaroslav Hejzlar, ČTK

Legendární fotbalista Slavie Praha František Veselý, jehož vnuk kráčí v dědových stopách...

Článek

Buď všechno, nebo nic. Tímto heslem jako by se Slavia řídila v posledních přípravných obdobích.

Loni v zimě se mohla pochlubit celkovou bilancí sedmi výher, jedné remízy a jedné prohry. „Na podzim jsme toho moc nevyhráli, proto jsem klukům kladl na srdce, ať v přípravě vítězí. Teď jsme morálně určitě silnější než na podzim,“ liboval si kouč Michal Petrouš. Jeho předpoklady se také naplnily. Fyzicky nadupaní červenobílí na jaře ve složité době existenční nejistoty celého klubu ligu jistě uhájili.

V létě už to ovšem byla jiná písnička. Sešívaní naopak ani jeden přípravný zápas nevyhráli, připsali si tři remízy a pět porážek. „Výsledky v přípravě není nutné podceňovat ani přeceňovat. V některých fázích utkání jsme přehrávali špičkové soupeře. Věřím, že to všechno přijde v pravý čas,“ uklidňoval fanoušky Petrouš.

Tentokrát se ovšem spletl. Jeho tým sice výhrou 1:0 nad Olomoucí v 9. kole přerušil sérii pěti zápasů bez výhry, trpělivost nového vedení však byla u konce a hned po utkání senzačně uvedlo do funkce nového trenéra Františka Straku...

Přípravné zápasy v této sezóně
Léto 2011
26.6.Slavia – Mladá Boleslav 0:1Čelákovice
26.6.Slavia – Hradec Králové 0:2Čelákovice
5.7.České Budějovice – Slavia 2:0Nová Včelnice
5.7.Liberec – Slavia 3:1Nová Včelnice
9.7.Hradec Králové – Slavia 2:1Opatovice u HK
17.7.Slavia – Bayern Mnichov U23 2:2Cogolo di Pejo
20.7.Parma – Slavia 0:0Levico Terme
23.7.Lazio Řím – Slavia 3:3Aurenzo di Ladore
Zima 2012
18.1.Slavia – Sezimovo Ústí 0:1Eden (UMT)
22.1.Slavia – Kladno 2:2Eden (UMT)
25.1.Slavia – Pardubice 4:0Eden (UMT)

Rovných deset zápasů bez výhry

Sparťanský srdcař Franz sice sešívané brzy probral, závěr podzimu už ovšem zase nebyl nic moc. O to zajímavější je tedy první příprava pod jeho vedením, zvláště poté, co vedení avizuje, že po sezóně stejně přijde nový trenér.

Slávisté začali minulou středu porážkou 0:1 s druholigovým Sezimovým Ústím. „Máme náročný tréninkový program a to ukázal i zápas. Včera jsme měli velmi náročný dvoufázový trénink a dnes někteří hráči hráli celých devadesát minut. Bylo na nich vidět, že jsme v plné zátěži,“ vysvětloval Straka.

Problémem ovšem bylo i třetiligové Kladno, nedělní duel s ním skončil nerozhodně 2:2. „S výsledkem pochopitelně nejsem spokojený, ale určitě to bylo z naší strany mnohem dynamičtější než minule. Je to o koncovce, na tom musíme stále pracovat,“ hodnotil Straka.

Série skončila s příchodem dědice slavného jména

Počet přípravných zápasů bez výhry se tak v této sezóně zakulatil na rovnou desítku. Až ve středu Slavia přehrála Pardubice hladce 4:0. „Výhra je příjemná, ale o výsledky půjde až v lize. Část kádru jsme nechali hrát 90 minut, další v době zápasu dál tvrdě trénovali,“ poukázal Straka.

Debut mezi dospělými si v prvním poločase odbyl na místě levého záložníka Daniel Veselý, vnuk legendárního Františka Veselého, který zemřel v říjnu 2009. „Mladí teď dostávají v áčku příležitost, takže šanci mám i já. Všichni Veselí hráli za Slavii, i já zkusím dokázat něco podobného, co se povedlo dědovi a tátovi,“ sliboval junior, který je už čtvrtou generací slavné dynastie v sešívaném dresu. A to má ještě v žácích mladšího bratra Lukáše...

Reklama

Související témata:
  0 : 1 Teplice - Č. Budějovice 0 : 1 32. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava