Hlavní obsah

Hradec získal útočníka Mrázka, Chlebouna pouští do Kazachstánu

Útočník Tomáš Mrázek se stal posilou fotbalistů Hradce Králové. Do východočeského celku přestoupil z druholigového Třince, v Hradci v úterý podepsal dvouletou smlouvu s opcí. Jedenáctý tým prvoligové tabulky naopak opouští stoper Jakub Chleboun, který jde na jaro hostovat do kazašského celku Akžajyk Uralsk.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Hradečtí fotbalisté (vlevo) se radují z gólu do sítě Příbrami.

Článek

Pětadvacetiletý Mrázek na podzim hostoval v Opavě, kde si ho vyhlédl Hradec Králové a v zimě přivedl na testy. Bývalý mládežnický reprezentant se předvedl ve velmi dobrém světle, když ve dvou zápasech Tipsport ligy nastřílel pět branek. Prosadil se i v dnešním duelu s Bohemians Praha. Měl by tak být velkou posilou pro ofenzivu, s kterou se Hradec na podzim trápil.

Jeho přestup brzdilo hráčovo vyrovnání s Třincem, kterému patřil. "S Hradcem jsem byl na podmínkách domluvený hned, jednání bylo férové. Ale problém byl mezi Třincem a mnou. Když jsem tam přicházel, tak jsme byli domluveni na nějakém vyrovnání mezi mnou a jimi. Šlo o finanční kompenzaci, kterou mi měl Třinec zaplatit, a pak nechtěl. Ale nakonec všechno dobře dopadlo," uvedl Mrázek pro hradecký web.

Hradci prý dal přednost před angažmá v Kazachstánu. "Tam šlo hlavně o peníze. V Hradci Králové mám sportovní cíl, a to zahrát si ligu. Je to můj první krok, chci makat dál, neusnout na vavřínech. Třeba pak bych mohl prorazit ještě dál," dodal Mrázek, který má za sebou angažmá v Púchově, Weidenu nebo Viktorii Žižkov.

Naopak kazachstánskou cestu zvolil Chleboun. "Jdu do kazašského klubu Uralsk Akžajyk, který se nyní probojoval do první ligy. Skládá se z hodně cizinců, například hráči jsou z Pobřeží slonoviny, Kamerunu, Číny, Ruska. V pondělí za nimi odletím do Turecka na dalších 14 dní a měl bych tam podepsat kontrakt," prozradil Chleboun. "Zatím to vypadá na půl roku, uvidíme. V létě bych se měl vrátit do Hradce," dodal.

Reklama