Hlavní obsah

Po Řepkovi by Budějovice měli posílit Krajčík a útočník Řezníček

ČESKÉ BUDĚJOVICE

¨Fotbalisté Českých Budějovic by měli získat další dvě posily pro jarní boje o záchranu. Z Jablonce má do Dynama namířeno bývalý slovenský reprezentant Matej Krajčík a z Mladé Boleslavi útočník Jakub Řezníček. Oba hráči by měli na jihu Čech hostovat do konce sezony, k dotažení jejich příchodů scházejí poslední detaily. Klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Josef Pešout, Právo

Fotbalista Matej Krajčík má namířeno na jih Čech.

Článek

Oba hráči by se měli ve čtvrtek hlásit českobudějovickému kouči Františku Ciprovi na prvním tréninku a poté s týmem odjet k dvěma přípravným duelům s německými soupeři Dynamem Drážďany a Aue.

Krajčík by měl v Dynamu vyřešit problémy na pravé straně obrany. "Během zimní přestávky si trenér Cipro na tento post vyhlédl mladého Ondřeje Sajtla, proto jsme jej stáhli z hostování v Bohemians Praha. Navíc jsme chtěli tento post zdvojit a přivedli jsme na hostování do konce sezony Krajčíka," uvedl generální manažer Dynama Jiří Kotrba.

Rozhodnout se může během hodin

Krajčíkův příchod by měl být uzavřen během několika hodin. "Poslední věcí, která by mohla příchod Mateje zhatit a o které nyní jednáme, je případný zákaz startu v utkáních proti mateřskému Jablonci. Vzhledem k tomu, že s nimi během jara budeme hrát tři utkání, tak by to pro nás byla neakceptovatelná podmínka," řekl sportovní manažer klubu Roman Rogoz.

Třiatřicetiletý Krajčík už na jihu Čech krátce působil v jarní sezoně 2005. Nejlepší léta prožil ve Slavii, kde se stal oporou a jedním ze strůjců mistrovského titulu.

Pak odešel do italské Regginy, ale do Edenu se znovu vrátil. Poté, co mu vypršela smlouva, přestoupil v létě 2010 do Jablonce. Tam ale zápolil s vážným zraněním a za Baumit odehrál jen deset ligových zápasů. Za slovenský národní tým si připsal 18 startů.

Řezníček má na kontě 81 ligových zápasů, v kterých vstřelil 15 branek. Než zamířil do Mladé Boleslavi, působil také v Příbrami. Pod trenérem Kotrbou, který dnes dělá generálního manažera Jihočechů, hrál za reprezentaci do 21 let.

"Řezníček je tvrdým a silovým typem útočníka, který bude výborně doplňovat Zdeňka Ondráška. Je to skutečně výborný hráč, kterého znám již z Příbrami a měl by nám výrazně pomoci," prohlásil Rogoz.

Dynamo už v zimě jednu velkou posilu získalo: na jih Čech zamířil po konci angažmá ve Spartě zkušený stoper Tomáš Řepka.

Reklama