Hlavní obsah

Pilař zůstane na jaře v Plzni. V létě přestoupí do Wolfsburgu

PLZEŇ

Fotbalista Václav Pilař odehraje jarní část sezóny v Plzni, kde hostuje z Hradce Králové, a v létě zamíří do Wolfsburgu. Tam třiadvacetiletý reprezentant mohl odejít už v lednu, ale průtahy v jednání mezi českými kluby transfer znemožnily. Plzeň s Hradcem se nakonec dohodly, že si napůl rozdělí sumu, kterou Wolfsburg za Pilaře zaplatí. V zákulisí se hovoří o tom, že odstupné bude činit asi 50 miliónů korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Pilař odehraje jaro v Plzni.

Článek

"Myslím, že tohle je nejlepší možné řešení pro všechny strany," řekl Pilařův agent Jiří Stejskal s tím, že Plzeň s Hradcem se shodly na společném postupu. Dohodu je prý ještě třeba stvrdit písemně v nejbližších dnech.

"Plzeň to už odsouhlasila, v Hradci to je trochu složitější, protože se na konečném rozhodnutí musí podílet víc lidí. Ale také s tím souhlasí. Všechno je před podpisem," uvedl Stejskal. "Kdyby tohle všechno někdo shodil, nebyl by normální," prohlásil Stejskal.

"Nic podepsáno není"

Majitel plzeňského klubu Tomáš Paclík upozornil, že záležitost ještě není uzavřena. "Zatím nic podepsaného není. Ale máme zájem, aby u nás hrál," uvedl Paclík.

Václav Pilař oslavuje gól vstřelený Černé Hoře.foto: Právo/Petr Hloušek

Wolfsburg chtěl Pilaře získat už v zimním přestupním termínu, ale Plzeň se své podzimní opory nechtěla vzdát, protože je až do konce sezony jejím hráčem. Vedení Viktorie navíc chtělo, aby Pilař do Plzně přestoupil. Hovořilo se i o tom, že Plzeň objev loňského roku na jaře ani nemusí nasadit do hry, pokud hráč nebude ochoten kontrakt podepsat.

Když Plzeň souhlasila s tím, že Pilaře v polovině ledna uvolní, nakonec už o něj nestál Wolfsburg s tím, že by se nestačil v novém týmu krátce před startem jarní části bundesligy aklimatizovat.

Nakonec Pilař ještě zůstane na jaře v Plzni a zahraje si i dva zápasy Evropské ligy proti Schalke 04. Cestu do Wolfsburgu bude mít v létě volnou. "Václav bude od 1. července hráčem Wolfsburgu, opětovně mi bylo potvrzeno, že se tam s ním napevno počítá. Je dobře, jak všechno dopadlo. Václav bude mít na jaře klid a může se v klidu připravit na mistrovství Evropy," řekl Stejskal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice