Hlavní obsah

Pilař má konečně jistotu, na EURO 2012 se bude dál chystat v Plzni

Dlouhý příběh o nejbližší budoucnosti fotbalového reprezentanta Václava Pilaře je u konce. V pátek odpoledne uzavřely kluby FC Viktoria Plzeň a FC Hradec Králové finální dohodu, která potvrzuje dodržení doby hostování třiadvacetiletého záložníka v dresu úřadujícího mistra Gambrinus ligy do konce června 2012. Kluby se dohodly, že přesné znění vzájemného ujednání nebudou zveřejňovat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Václav Pilař oslavuje gól vstřelený Černé Hoře.

Článek

Pilař už byl jednou nohou ve Wolfsburgu, kam v zimě odešel také Petr Jiráček, další klenot z úspěšné podzimní sestavy Viktorie. Jednání se však vlekla a německý klub se k nim vrátí až v létě.

Radost tedy bude mít i trenér reprezentace Michal Bílek. Záložník, který gólem do sítě Černé Hory v baráži významně přispěl k postupu na EURO 2012, se na šampionát bude chystat ve známém prostředí, což pro něj bude jistější cesta než nové angažmá pod náladovým despotou Magathem ve Wolfsburgu...

„Jsem rád, že se celá záležitost podařila dotáhnout do zdárného konce. Debaty o Vaškovi se vlekly přes dva měsíce. Pro nás i samotného hráče to nebyla jednoduchá situace. Konečná dohoda umožní hráči klid na přípravu před náročným jarem. Pevně věřím, že prožije podobně úspěšné období jako na podzim,“ řekl k situaci generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Richard Jukl, manažer královéhradeckých Votroků, aktuální stav komentuje takto: „V tuto chvíli jsem rád především za hráče, který se může chystat na soutěžní zápasy v dresu Viktorie i na přípravu reprezentace pro EURO 2012.“

Po týdnech nejistoty si oddechl také Václav Pilař. „Nebylo to jednoduché období, jsem strašně rád, že je to za mnou. Zároveň už zakončuji rekonvalescenci po drobném zranění kolene, takže na Kypru se již budu moct plně zapojit do tréninku. Těším se, že budu moct opět řešit jen fotbal,“ dodává hráč.

Reklama

Související témata: