Hlavní obsah

Hašek rozhodl: Abena s Huškem nejedou na herní soustředění Sparty

PRAHA

Bez záložníků Luboše Huška a Martina Abeny, dříve hráčů užšího kádru, odcestují fotbalisté pražské Sparty na herní soustředění do Španělska. Hušek s Abenou se nevešli mezi 26 vyvolených, kteří v pondělí vyrazí do španělského Jerezu. Doma zůstane také záložník Jan Sýkora, v zimě "povýšený" z rezervního B týmu, a zraněný ofenzivní univerzál Václav Kadlec. Sparťané ve Španělsku budou bojovat o místa v základní sestavě, celkem ligového lídra na tréninkovém kempu čeká pět zápasů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Abena kouče Martina Haška v přípravě zatím nepřesvědčil.

Článek

Sparťanští trenéři berou do Španělska tři brankáře a 23 hráčů do pole, Hušek s Abenou mezi nimi chybí. Trenér Martin Hašek, který nominaci na soustředění ohlásil dnes, to zdůvodnil tím, že oba středopolaře limitují menší zdravotní problémy.

"U Luboše Huška hrálo roli i to, že byl v prosinci na banální operaci, takže do přípravy nastoupil s určitým handicapem. A u Abeny jsou určité problémy po zranění, proto i dnes (proti Ružomberku) nenastoupil a proto nejede," uvedl Hašek po dopoledním duelu se slovenským Ružomberkem, v němž Sparta vyhrála 2:1.

Abena však Haška ani příliš nepřesvědčil svým přístupem. "Je to velice inteligentní a otevřený hráč, se kterým jsme nikdy neměli žádný spor. My pouze řešíme jak ho "rozhýbat" a donutit, aby hrál takový fotbal, jaký chceme my. Chceme využít jeho obrovského potenciálu," uvedl Hašek na webových stránkách klubu.

Zdůraznil však, že žádný z hráčů nemá cestu zpět uzavřenou. "Pochopitelně ti, kteří jedou (na soustředění), mají pozici lepší než ti, co nejedou. Ale za tři týdny to může být v některých případech obráceně. Někdo, kdo jede, může usnout na vavřínech a někdo, kdo nejede, může přidat a svou pozici změnit," prohlásil Hašek.

Na soustředění po dohodě s kolegy vzal také tři mladíky ze sparťanského B týmu, kteří jsou ověnčeni stříbrem z loňského mistrovství Evropy hráčů do 19 let. V týmu se tak udrželi stoper Jakub Brabec, obránce Adam Jánoš a záložník Pavel Kadeřábek, o šanci bude dál bojovat i další z talentů Martin Frýdek.

Do Španělska cestuje také nová posila z Olomouce Tomáš Přikryl, další z loňských vicemistrů Evropy, byť jej sužuje zranění kotníku. "S týmem začne trénovat s míčem ve Španělsku. Je v plném individuálním, dvoufázovém tréninku s našimi kondičními trenéry. Bazén, písek, posilovna," uvedl Hašek. Podle něj soustředění ve Španělsku vyřeší také otázku obsazení postu prvního brankáře, o který se poperou Milan Švenger, podzimní jednička, a Tomáš Vaclík, nová akvizice ze Žižkova. Hašek řekl, že zkušený Daniel Zítka je nyní trojkou.

Sparťané ve Španělsku budou trávit čas od 30. ledna do 10. února. Sehrají zápasy s Poznaní, Vaduzem, Bellinzonou, Dinamem Moskva a Jerézem, či Cádizem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články