Hlavní obsah

Mrzí mě onemocnění Zoubeleho, říká kouč Rada před cestou na Kypr

Jen těsně unikl fotbalistům Teplic postup do závěrečné části Tipsport ligy, a tak víkendového termínu využili k sehrání přípravného zápasu s druholigovým Sokolovem. A v pondělí tým odlétá na herní kemp na Kypr, kde bude ladit formu před jarním ligovým startem.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

„Akorát mě mrzí, že onemocněl Zoubele hnisavou angínou. Bere antibiotika a bohužel s námi nemůže jet na Kypr,“ uvedl trenér Petr Rada. A litoval absence záložníka. „Je to škoda, protože se v přípravě jevil velice dobře. Byl jedním z nejlepších hráčů. Chci, aby se Zoubele z nemoci dostal, a pokud to stihne dříve, než se vrátíme, mohl by se zapojit do tréninku s béčkem pod trenérem Hejkalem. Snad ho ta tréninková pauza a fakt, že bude chybět při herním ladění, nepoznamená,“ uvažoval kouč.

Co teplický tým na Kypru čeká? „Především tři přípravná utkání - s ruským Saranskem, polskou Wroclaví a ruským Permem. Všechno to jsou kvalitní soupeři, vždyť Wroclav vede polskou ligu. Uvidíme, jak budou vypadat hřiště a počasí. Věříme, že soustředění splní účel, se kterým tam cestujeme,“ pravil Rada.

Jakým chtějí hrát Teplice systémem? „Pořád nabádáme hráče ke stejnému fotbalu, aktivnímu s útočným presinkem, abychom dávali více gólů,“ naznačil trenér.

V kádru se zabydlují noví hráči Volek a Dolejš. „Přišli ke zvýšení konkurence. Na podzim hráli jen druhou ligu, takže potřebují čas,“ řekl kouč na jejich adresu.

Ve výpravě jsou i mladíci Šraga a Mujagič. „Kdybychom je nebrali, bylo by nás málo. Mají perspektivu a určitě zasáhnou na nějaké úseky do hry. Budou na očích, aby věděli, že se s nimi v Teplicích počítá,“ dodal Rada a sdělil, že další útočník Melunovič se po měsíční přípravě v Teplicích vrací do druholigového Varnsdorfu.

Reklama

Související témata: