Hlavní obsah

Fotbalisté Hradce Králové získali do ofenzivy Rusa Jedunova

HRADEC KRÁLOVÉ

Ofenzivu fotbalistů Hradce Králové vyztuží odchovanec Spartaku Moskva Alexej Jedunov, který přestoupil z třetiligového ruského klubu Dynamo Stavropol. S vedením "Votroků" dnes podepsal roční smlouvu s opcí.

Článek

"Pro mě je lepší hrát první ligu v Čechách než druhou v Rusku, odkud jsem měl několik konkrétních nabídek. Vím, že v nejvyšší ruské lize bych se neprosadil, protože v týmech, jako jsou Zenit Petrohrad, CSKA Moskva a Spartak Moskva, je obrovská konkurence především špičkových zahraničních fotbalistů," uvedl po klubový web Jedunov.

Pětadvacetiletý ofenzivní záložník se k východočeskému celku připojil na začátku zimní přípravy a v dosavadních přípravných duelech třikrát skóroval. Trenér Václav Kotal si jeho výkony pochvaloval.

"Hráče typu Jedunova jsme potřebovali. Jedná se o ofenzivně laděného, konstruktivního hráče, který by nám mohl v jarní části ligy hodně pomoci a mohl by nahradit dlouhodobě zraněného Filipa Klapku. V přípravě se jevil velice dobře, ale jeho kvality prověří teprve ligové zápasy," řekl Kotal.

Jedunov začal s fotbalem ve Spartaku Moskva, působil také v Machačkale a v sezoně 2008/09 oblékal dres Trnavy. Poté hrál za dva druholigové ruské kluby a naposledy hájil barvy Dynama Stavropol.

Reklama