Hlavní obsah

VIDEO: Konflikt Pergla a Kweukeho zachytila kamera. Slova se ztrácejí v poryvech větru

JEREZ/PRAHA

Střet sparťanského fotbalisty Lea Kweukeho s Pavlem Perglem ze švýcarské Bellinzony zachytily kamery. Je zřetelný na záznamu z nedohraného utkání, který vyvěsila na svůj web Sparta. Přerostl ve rvačku a konflikt, po němž Sparta obvinila Pergla, že jejího útočníka tmavé pleti rasisticky urážel. Kweuke dával najevo, že ze situace je zdrcený.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Pavel Pergl se dostal do konfliktu s Leonardem Kweukem.

Článek

Sparta - Bellinzona

Na internetu se objevily i další záběry, z nichž jsou registrovatelné již zveřejněné Perglovy výrazymající rozhodně daleko do salónního vyjadřování, ovšem bez rasistického podtextu. Nic dalšího.

Zároveň se podle celého záznamu nepotvrzuje verze Bellinzony, která na svých stránkách uvedla, že utkání bylo ze strany Pražanů vedeno přehnaně tvrdě, což měl být hlavní důvod k ukončení utkání.

Sám Pergl se vyjádřil, že Kweukeho označil za zasr... bastarda. „Řekl jsem mu: You fucking shit! a You fucking bastard!, ale to není nic rasistického, to mi on taky řekl desetkrát,“ tvrdil bývalý hráč Sparty Pergl.

Kontaktovali právníka

Později se opakovaně znovu ostře ohradil proti obvinění ze strany Sparty. A hrozí soudním řešením situace. „Moje manželka už kontaktovala právníka a možná podnikneme nějaké kroky, vyloženě mi poškodili jméno,“ cituje Pergla deník Sport.

„S tímhle rasistickým podtextem přišli až patnáct minut po tom. Hřebík je neuvěřitelný lhář a Matějovský skáče, jak on řekne,“ nebral si pro Sport Pergl servítky na adresu generálního sportovního manažera Letenských i kapitána celku.

Případné rasistické nadávky nejsou v poryvech větru patrné, v reakci členů sparťanské výpravy stojících poblíž kamery jsou ale slyšet mj. slova: „Tak mu přestaň nadávat do negrů, ty blázne.“

Reklama

Související témata: