Hlavní obsah

Sparta na soustředění remizovala s Dynamem Moskva

MONTECASTILLO

Fotbalisté Sparty remizovali v přípravném utkání ve Španělsku s Dynamem Moskva 1:1. Lídr české ligy vedl po gólu Kweukeho, za třetí tým ruské soutěže vyrovnal ruský reprezentant do 21 let Smolov, který využil chybný odkop brankáře Švengera.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Leonard Kweuke se trefil v přípravě proti Dynamu.

Článek

Trenér Sparty Martin Hašek si úroveň utkání pochvaloval. "S naším výkonem jsem spokojený, zvládli jsme celý zápas po kondiční i taktické stránce," citoval Haška web Sparty. "Snažili jsme se hrát celoplošně aktivně, přestože nás soupeř kvalitní hrou občas donutil stáhnout se blíže k naší brance," dodal.

Dynamo do utkání nasadilo své největší hvězdy Kuranyiho, Voronina, Misimoviče i Dzsudzsáka, za kterého zaplatilo v lednu 18 milionů eur při přestupu z Machačkaly. A byl to německý útočník s brazilskými kořeny Kuranyi, kdo se dostal do první vážné šance, ale Švenger výborně zasáhl.

Pak začal úřadovat Kweuke. Nejprve připravil šanci pro Keriče a po půlhodině hry sám otevřel skóre. Naběhl si na pas Matějovského, obešel obránce a trefil se přesně. O chvíli později mohl Kweuke přidat druhý gól, ale mířil jen doprostřed branky.

Další šance už Sparta nevyužila, naopak čtvrt hodiny před koncem sama inkasovala. Švenger nasměroval odkop přímo na Smolova a ten mu míč vrátil do odkryté branky. "Celkově mám pocit, že jsme dnes byli o něco lepší než soupeř, měli jsme větší držení míče, jen škoda, že jsme se o vítězství připravili sami, individuální chybou," konstatoval Hašek.

Spartu ve středu čeká poslední utkání na španělském soustředění proti místnímu celku ze čtvrté ligy Atlétiku Sanluqueňo. Generálkou na start ligy bude pondělní duel s Banskou Bystricí.

Sparta Praha - Dynamo Moskva 1:1 (1:0)
Branky: 31. Kweuke - 76. Smolov.
Sestava Sparty: Švenger - Vidlička, Zápotočný, Jarošík, Pamič - Kadeřábek (46. Přikryl), Holek, Matějovský, Krejčí - Kerič (67. Slepička), Kweuke. Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata: