Hlavní obsah

VIDEO: Svíčka v závěji a zdrcený Křetínský, letenský večer po smrti Přibyla mrazil

PRAHA

Některé zprávy se šíří rychlostí blesku, ty špatné a těžko uvěřitelné zvlášť. Zavřená vrata před vstupní závorou, světla kamer, reportéři podupávající ve sněhu a mrazu. Pokradmu se po sobě koukají s nevyslovenou, ale jasnou otázkou: Je to pravda? Lukáš Přibyl, druhý muž fotbalové Sparty, je mrtvý. Lékař nařizuje pitvu, která má určit příčinu úmrtí, policie v letenském sekretariátu pokračuje v ohledání místa události.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zapálená svíčka před stadiónem pražské Sparty se objevila nedlouho poté, co byl místopředseda představenstva fotbalového klubu Lukáš Přibyl nalezen mrtvý ve své kanceláři.

Článek
Fotogalerie

Lukáš Přibyl byl nalezen mrtev

Mrazivější už čtvrteční večer být nemohl. V závěji sněhu před hlavním vchodem na letenský stadión bliká plamínek smuteční svíčky. Šokující zvěst, že Lukáš Přibyl už nežije, zaregistrovali první fanoušci.

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan komunikuje před neprodyšně uzavřeným areálem s reportéry. „Nové zprávy zatím nemáme, rozhodně však od nás nevzešla zpráva, že jde o vraždu,“ poukazuje a čtvrt hodiny před šestou je vpuštěn dovnitř, aby přinesl nové zprávy.

Za Hulanem zacvaknou těžké železné dveře, na nichž výrazná cedule hlásá: Objekt arény je střežen kamerovým systémem. Tady že by mělo dojít k vraždě...?  První zprávy to však nevylučují.

Pět minut po šesté večer přijíždí ke stadiónu vůz, za jehož volantem sedí Daniel Křetínský. Majitel Sparty musí zatroubit, aby mohl vjet dovnitř. Reflektory kamer a blesky fotoaparátů teď mají jasný cíl. Křetínský v černém roláku si dá chvíli hlavu do dlaně, je evidentně zdrcen.

„Nejsem ve fázi, že bych o tom chtěl dávat výpovědi, rozumíte. To byl můj blízký kamarád,“ řekl předtím šéf sparťanského představenstva Rádiu Impuls.

Koncem loňského roku přivedl Přibyla do klubu zpátky, dal mu rozsáhlé kompetence a spoléhal, že s „Příbou“ také přijde návrat do Ligy mistrů...

Ve čtvrt na sedm vychází Hulan a upřesňuje, že mrtvý není 32letý, ale 33letý muž. „Policejní lékař nebyl na místě při ohledání těla schopný určit příčinu úmrtí. Proto bude nařízena soudní pitva,“ oznamuje policejní mluvčí.

Takže přece jen násilná smrt? „To se neodvážím spekulovat, počkáme na výsledky pitvy. Teď pokračuje ohledání místa události, další závěry už ovšem během dneška nebudou,“ reaguje Hulan.

Kolem Generali Areny dál jezdí tramvaje, do mrazivého večera září kompletně osvětlené první patro sparťanských kanceláří.

„Oznamujeme, že Lukáš Přibyl, místopředseda představenstva klubu, dne 9. 2. 2012 zemřel. Tuto zprávu dáváme veřejnosti na vědomí s hlubokým zármutkem. Pro všechny z nás je to obrovská tragédie. Celé jeho rodině vyslovujeme upřímnou soustrast,“ sděluje Sparta na klubovém webu v 18:39.

Mužstvo a realizační tým jsou na soustředění ve Španělsku, odkud se vracejí v pátek.

„Věřil jsem, že s ním se Sparta změní k lepšímu. Bude nám všem chybět. Byl to velký sympaťák. Lidsky ho nelze nahradit,“ vystihuje v diskusi fanoušek Lukas76.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články