Hlavní obsah

Chceme ještě zabojovat o poháry, zní z Teplic před jarem

Josef PešoutPrávo

Nadějí na účast v příštím ročníku evropských pohárových soutěží se ještě nevzdali fotbalisté Teplic. K těmto ambicím je opravňuje kvalitní zimní příprava, která by měla být prvním předpokladem k pozitivním výsledkům i výkonům. Alespoň takové poznatky vyplynuly z vyjádření představitelů klubu i ligového týmu před startem jarní tuzemské sezóny.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Trenér Teplic Petr rada během zápasu v Olomouci.

Článek

„Před druhou polovinou sezóny mohu prohlásit, že provoz klubu je finančně zajištěný, a tak můžeme dál pracovat ve stabilním ekonomickém prostředí,“ uvedl ing. Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice.

A nebál se vyslovit sportovní cíle. „Bavil jsem se o tom s vedením i členy realizačního týmu a mám za to, že byť jsme kádr výrazně neposílili, je mužstvo zkonsolidováno, aby se pokusilo bojovat o Evropu. V lize nám na sedmém místě chybí k posunu na pohárové příčky smazat šestibodové manko. A druhou možností je vyhrát Ondrášovka Cup, k čemuž nám stačí při jisté účasti ve čtvrtfinále zdolat tři soupeře,“ uvažoval nahlas klubový šéf.

Trenér Petr Rada označil průběh přípravy za standardní. „Je jen trošku kratší, protože jarní liga začne už koncem příštího týdne. S tím, co jsme odvedli za práci, jsem spokojený. Příprava proběhla bez vážnějšího zranění, chyběl pouze nemocný Zoubele. V devíti přípravných zápasech jsme vystřídali všechny hráče se stejným zatížením. I když to bude znít jako klišé, tak kondiční soustředění v Německu i herní kemp na Kypru splnily účel,“ tvrdil kouč. Na Kypru byl podle svých slov na soustředění jako trenér už podesáté, tedy s různými českými mužstvy!

Bez výrazných posil

Hostování ze Sparty ukončil útočník Kerič. Posily? Žádná zvučná jména. Na teplický prvoligový tým si zvykají noví hráči - záložníci Dolejš z Jihlavy a Volek z Ústí nad Labem a mladíci z vlastní rezervy Šraga a Mujagič. Post třetího gólmana zaujme slovenský brankář Lukáč, ročník 1994. „Je z Prešova a doporučil nám ho agent Nehoda. A náš trenér brankářů Patrik Kolář byl pro to, abychom ho angažovali. Je mu sedmnáct let a jeho příchod musí ještě projít souhlasem od FIFA,“ sdělil ředitel klubu František Hrdlička.

Generálka na ligu čeká Severočechy v neděli, kdy hostí třetiligové Karlovy Vary. A o týden později by měli Tepličtí přivítat v jarní premiéře Viktorii Plzeň, pokud nedojde ke změně kvůli případnému přetrvávajícímu mrazivému počasí. Ale Severočeši věří, že se zápas odehraje ve stanoveném termínu.

Reklama

Související témata: