Hlavní obsah

Trenér Teplic Petr Rada vtipkuje: Být zdravý, tak na levého beka nastoupím sám!

Ze sedmého místa ligové tabulky vstoupí do jara fotbalisté Teplic. Trenér Petr Rada bude pracovat prakticky se stejným kádrem jako na podzim a věří, že se týmu podaří přiblížit se k příčkám zaručujícím účast v evropských pohárech.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Petr Rada, trenér fotbalistů Teplic

Článek

Začátek ligy bude provázet arktické počasí. Byl byste pro případné odložení úvodního kola kvůli klimatickým podmínkám?

Ne. Vyhodily se milióny korun na umělé vyhřívání trávníku. Některé kluby kvůli tomu zkrachovaly. Tak proč v zimě odkládat ligu? V Německu se hrálo v minus patnácti. A argumenty o zdravotních rizicích? Hráči vydrží víc než kůň, to si pamatujte!

Jak se tedy těšíte na premiéru s Plzní? Bude to pro vás nejtěžší soupeř na úvod?

Kdybychom začínali se Spartou nebo Libercem, bylo by to stejné. Plzeň může mít výhodu, že bude mít za sebou čtvrteční Evropskou ligu se Schalke. Nastoupí tedy rozehranější, ale na druhou stranu ji třeba bude vadit větší zatížení ze dvou zápasů během několika dní. Naším úkolem je připravit se tak, abychom úřadujícímu mistru zápas co nejvíce znepříjemnili. Porazit se dá každý soupeř.

Máte už jasno o sestavě pro jaro?

Proti Plzni asi budeme spoléhat hlavně na zkušenost. Ale postupně by měli dostávat prostor i noví hráči. Záložníci Dolejš z Jihlavy a Volek z Ústí jsou rychlostními typy, shodně použitelní na krajích středové řady pro hru směrem dopředu. Mohli by být dobrou alternací za Vůcha a Stožického.

Kde vás nejvíce tlačí bota?

Asi na levé straně obrany, kde zvažujeme více možností. Perspektivně to žezlo třeba převezme mladík Šraga, který se jevil v přípravě nadějně. Levý bek, to byl můj post, když jsem sám hrával. A kdybych byl zdravý, tak bych nastoupil, ale už to nejde (úsměv).

Co je se záložníkem Kalivodou? Na podzim svým gólem zařídil vítězství Žižkova nad Slavií, vedenou poprvé trenérem Strakou, a nyní se z ligové scény vytratil...

Měl možnost zůstat z Teplic na hostování ve Viktorce Žižkov, což odmítl. Vrátil se do našeho klubu a dali jsme ho do divizního béčka.

Reklama

Související témata: