Hlavní obsah

Evropa je dělítkem mezi úspěchem a neúspěchem, tvrdí jablonecký kapitán Pavlík

Kvůli nedávné zlomenině nosu nastoupí jablonecký stoper a kapitán Petr Pavlík v prvních dvou jarních zápasech s ochrannou maskou na obličeji. „Chci hrát, když to bude možné, a snad ten handicap nějak překonám. Na jaře nám jde o hodně a věřím, že do něj dobře vykročíme,“ svěřil se Pavlík v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Petr Pavlík běží za míčem sledován příbramským Milanem Jurdíkem.

Článek

Jaká je nálada v kabině?

Bojovná. Neříkám, že se musíme dostat za každou cenu do evropských pohárů, ale podle toho se bude hodnotit celá sezóna ze strany majitele klubu pana Pelty. Evropa - to je dělítko mezi úspěchem a neúspěchem. Výhodou je, že jsme ve hře v lize i domácí pohárové soutěži. Uvidíme, odkud to bude blíž.

Co vám naznačily výsledky v přípravě?

Podle nich nám to vycházelo velice dobře. Ale příprava ligu nedělá. Na druhou stranu každé vítězství v přípravě je povzbuzením.

Může váš kanonýr David Lafata zopakovat podzimní střelecké hody?

Jestli může? Já bych řekl, že musí! Má v týmu skvělé nahrávače v čele s Honzou Kovaříkem a David je v útoku a vůbec na hřišti od toho, aby góly dával, a on je dávat bude. Ví, kam si stoupnout a naběhá toho hodně i okolo. Naváže na sebe i tři bránící hráče soupeře. Jsem rád, že jsem s Davidem v mužstvu a nemusím ho bránit.

Ve stoperské dvojici vám bude zpočátku chybět zraněný Vít Beneš...

Je to škoda, ale fotbal je kontaktní sport a zranění k němu patří. Doufám, že se brzy uzdraví a navážeme znovu na společné působení ve středu obrany.

Co říkáte na úvodní los?

Jedeme dvakrát ven - do Prahy na Bohemians 1905 a do Ostravy. A pak doma máme „Řepkovy“ Budějovice.  Hrajeme na stejné pozici a myslím, že se s Tomášem do souboje nedostaneme, pozdravíme se ale před zápasem i po něm. Chceme na rozjezd získat devět bodů. S tímto mužstvem, jaké letos máme, by bylo alibistické tvrdit, že nám venku stačí remíza.

Jak vidíte boj o titul?

Všude se píše jen o Spartě, Liberci a Plzni. My jsme „až“ pátí a asi se s námi do bojů o poháry zase tolik nepočítá. Počkáme si, jak na tom budeme, až se sečtou body po třicátém kole.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava