Hlavní obsah

Devět bodů k přežití postačí, mají klokani cestu za záchranou spočtenou

PRAHA

Jarní premiéru odložili, aby se mohli v pátečním odpoledni naposledy rozloučit s Lukášem Přibylem, který pro spasení a přežití Bohemky dělal v dobách svého působení u Botiče možné i nemožné, v nedělním duelu s Jabloncem chtějí udělat všechno, aby vyhráli a naplnili další touhu svého někdejšího mladého ředitele - tedy ligovou záchranu. „Potřebujeme k ní devět bodů,“ má kouč klokanů Pavel Medynský spočteno, že osmadvacet bodů k ní bude stačit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na kolenou na jaře rozhodně neskončíme, tvrdí kapitán klokanů Radek Sňozík.

Článek
Fotogalerie

Start do ligy vyšel Bohemians přenáramně, jenže v závěru podzimu na ně padla jedna velká mizérie. V sedmi zápasech po sobě nedokázali vyhrát, takže se v tabulce propadli až na dvanáctou příčku. Naštěstí pro ně s devatenácti body, které nastřádali v úvodu soutěže. „Devět dalších proto bude k záchraně stačit. A s rozšířeným kádrem bychom je měli získat, protože jsme silnější než v závěru podzimu. Tam jsme dopláceli na spoustu zranění,“ věří Medynský, že návrat zkušeného Hartiga z hostování v bratislavském Slovanu, uzdravení Kaufmana, stejně jako příchod Abrahama, slovenského záložníka Orolína či mladého slávisty Vyhnala jeho týmu pomůže.

„Hlavně přítomnost Lukáše Hartiga bude hodně znát. Na hřišti i v kabině,“ souhlasí s trenérem kapitán klokanů Radek Sňozík. „Z posil jsem vůbec nadšený, všichni mezi nás perfektně zapadli,“ libuje si a ani v kontroverzním Martinu Abrahamovi, kterého vypakovali jak ze Sparty, tak později i ze Slavie, problém nevidí. „Je docela jiný, než si všichni myslí. Vím, o čem mluvím, protože jsem s ním trávil obě naše soustředění na jednom pokoji, takže jsem měl možnost ho blíže poznat,“ zastává se šestatřicetiletý gólman a kapitán klokanů Sňozík nezkrotného bouřliváka Abrahama. I jeho zkušenosti se mančaftu hodí, neboť na jaře se bude muset obejít nejen bez střelce Milana Škody oblékajícího už dres Slavie, ale i bez rutinéra Marka Nikla, který musí na operaci s achillovkami. „Už na podzim s nimi laboroval a my se proto museli s jeho absencí vyrovnávat, poradíme si i na jaře. Náhradní varianty sestavy nachystané máme,“ tvrdí trenér Pavel Medynský, že si poradí a i bez Nikla klokany k ligové záchraně dovede.

Reklama