Hlavní obsah

Slavia přišla o pětadvacet miliónů, repríza katastrofického scénáře však nehrozí

PRAHA

Nejen fotbalové Slovácko, ale i pražská Slavia má problém. Také do Edenu totiž sázková společnost Synot Tip vzkázala, že po novele loterijního zákona není schopna dál setrvat v roli generálního partnera vršovického klubu. „Problém to samozřejmě představuje, zásadní dopad na chod klubu a ligového týmu to však mít nebude,“ ujišťuje přesto sportovní ředitel Miroslav Držmíšek slávistický národ, že chybějících 25 miliónů reprízu katastrofického scénáře nepřivolá.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Slávistické dresy budou po odchodu sponzora čisté jak slovo páně. V úvodu jara určitě...

Článek
Fotogalerie

Vypovězená smlouva ale samozřejmě dopad mít bude. A nejen na ligových dresech slávistů, které budou čisté jak slovo páně, neboť na nich bude sponzorské logo scházet. Samozřejmě že hlavně peníze poukazované Synot Tipem na klubový účet budou chybět.

V Edenu hledají nového partnera

„Šlo o pětadvacet procent klubového rozpočtu,“ připustila mluvčí klubu Soňa Nouzáková, že se rozhodně nejednalo o zanedbatelnou částku. Vždyť klubový rozpočet se pohyboval kolem 100 miliónů. „Proto probíhají jednání a zdroje hledáme jinde,“ promptně dodávala, nového potenciálního sponzora Slavie však prozradit nemínila. Slavia se však podle tvrzení svého sportovního ředitele i bez miliónů od Synot Tipu obejde, takže opakování katastrofického scénáře let předchozích nehrozí.

„Během podzimu došlo k nápravě všech neřestí, které se ve Slavii v minulosti nakumulovaly. Všichni dostávají výplaty v řádných termínech, takže hráči se mohou soustředit na svou práci a výkony,“ tvrdí před startem ligového jara Držmíšek.

Straka od cílů neustupuje

A právě zlepšené jarní výkony by měly Slavii vynést k cílům, jež si pro letošní ligový ročník dala - tedy do horní poloviny tabulky. „Všichni hráči si byli vědomi podzimních deficitů, a proto na nich ve vydařené zimní přípravě zapracovali. Teď půjde o to přenést zlepšení i do ligy. Uděláme maximum, abychom v horní polovině tabulky figurovali,“ přísahá za sebe i mančaft trenér František Straka pochvalující si nové akvizice, jež se ve Slavii v zimě objevily. Oba útočníky z konkurenčních pražských klubů - tedy Milana Škodu z Bohemians a Jiřího Böhma z Viktorie Žižkov - pak především. „Oba mají velký potenciál, na němž bude postavena naše hra,“ doufá slávistický kouč, který postupně zapracovává do ligového kádru i sestavy celou řadu mladíků. Třeba hráče slovenské reprezentační jedenadvacítky Čonku z Košic, nebo stále ještě osmnáctiletého gólmana Hrubeše, stejně jako Petráka, Hurku. „I v nich je potenciál a prostor dostanou,“ ujišťuje.

Požadavky Tavarese z jiného světa

A ani ho příliš nemrzí, že avizované námluvy s exslávistou Tavaresem nevyšly. „Žije teď v jiném ekonomickém prostředí, takže jsme zatím nenašli rovnováhu mezi našimi ekonomickými možnostmi a jeho finančním přáním,“ zdůvodňoval Držmíšek, proč zůstalo jen u námluv.

„Každého kvalitního fotbalistu bych rád přivítal, otázkou ovšem je, v jakém stavu by Tavares přišel. Vždyť v Hamburku, Norimberku i teď naposledy v Middlesbrough toho odehrál minimum,“ připomněl Straka, že právě nákupem podobných akvizic Slavia v letech předchozích trpěla a doplácela na ně.

Reklama

Související témata: