Hlavní obsah

Fotbalisté Slovácka chtějí zůstat nejlepším moravským klubem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka vstupují do jara s přáním udržet si pozici nejlepšího moravského týmu a posílit ekonomickou stabilitu klubu. Osmý tým tabulky začne v sobotu na Spartě, jedinou posilou je brankář Dušan Melichárek, vracející se ze Švédska.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Slovácka

Článek

"Jsem přesvědčen, že tým má nejen na udržení současné pozice, ale i na vyšší příčky," uvedl na dnešní tiskové konferenci ředitel Slovácka Vladimír Krejčí. Zároveň odmítl spekulace, že chod klubu bude ohrožen odchodem SynotTipu z role sponzora.

"SynotTip sponzoruje nadaci, která poskytuje klubu příspěvky na mládež. Rozhodně se nejedná o druhého největšího sponzora," řekl Krejčí. Sázková společnost podle dostupných informací přispívá nadaci deseti miliony korun ročně a vzhledem k novému loterijnímu zákonu mění svou strategii ve vztahu ke sportu.

"V téhle chvíli nelze říct, zda nám bude příspěvek poskytnut. Jednání přísluší majiteli klubu panu Zemkovi. Pracujeme ale na alternativách zajištění finančního pokrytí mládežnických družstev. Zavázali jsme se, že budeme klub rozvíjet prostřednictvím mládeže a nikoliv nákupy hráčů," dodal Krejčí.

Tým opustili na hostování Radek Szmek (FK Čáslav), Ilja Nestorovski (Metalurg Skopje), Milan Kerbr (Baník Most) a Peter Sládek (Spartak Myjava). Na přestup odešel do Ružomberku Miroslav Poliaček.

Po herním soustředění v Turecku se vykrystalizoval hráčský kádr. Ten rozšířili dorostenci Trávník a Kovář, kteří prý prokázali své schopnosti hrát v týmu dospělých. "Rádi bychom jim dali šanci i v jarní části první ligy. V kádru počítáme i se zraněným Fujerikem, který už začal individuálně trénovat," poznamenal trenér Miroslav Soukup.

V přípravě Slovácko odehrálo třináct zápasů. "Ale do svého hodnocení počítám pouze devět utkání. V nich jsme totiž hráli v sestavě, která se blíží skladbě ligového kádru. V těchto utkáních jsme výsledkově ani herně nepropadli," řekl Soukup.

Slovácko se po návratu z herního soustředění v Turecku připravovalo v mrazu pouze na umělé trávě. "Měli bychom se do sobotní premiéry na Spartě dostat díky úsilí našich zaměstnanců dvakrát na přírodní trávník stadionu v Uherském Hradišti," dodal kouč.

Reklama